Време е за полуфинали в най-силния европейски клубен турнир


Време е за полуфинали в най-силния европейски клубен турнир
17-05-2019 14:08 | BGbasket.com

Настъпи финалният момент в най-силния европейски клубен баскетболен турнир – Евролигата. Финалната четворка ще се състои в испанския град Витория, чийто представител този сезон бе Баскония. Отборът обаче не успя да се класира сред най-добрите четири, за да се възползва от домакинската подкрепа.

 

В първия полуфинал един срещу друг се изправят Фенербахче и Анадолу Ефес. Турско дерби на испанска земя. Това е пети пореден Файнъл 4 за “фенерите”, които се превърнаха във водещ европейски отбор след привличането на Желко Обрадович и съответно доста по-сериозните финанси, с които разполага клубът.

 

Анадолу Ефес, който до 2011 година се казваше Ефес Пилзен, се завръща сред най-силните четири отбора след почти 20-годишно отсъствие. Турският тим игра финална четворка през 2000 и 2001 година, когато спечели трето място и в двата сезона.

 

Ситуацията в момента часове преди мача е доста интересна и повече от драматична в лагера на Фенербахче. Двама от лидерите са твърдо аут от полуфинала – Жофри Ловерн и Луиджи Датоме. Двама силни и изявени играчи в подкошието. До последния час ще се преценява какво е състоянието на други двама важни състезатели – Никола Калинич и Ян Весели.

 

Експертът в баскетбола в сайта Букмейкър Рейтинги Стефан Ралчев ви съветва да опитате залог от над 149.5 точки с коефициент 1.63 от Winbet. В редовния сезон двата турски отбора бяха сред най-резултатните – Фенербахче бележеше средно по 83.9 точки, а Анадолу имаше средна успеваемост от 84.7 точки.

 

В другия полуфинал се срещат стари познайници, два от най-силните отбори в цялата история на баскетбола в Европа – Реал Мадрид и ЦСКА Москва. Двубой, който никога не знаеш как ще завърши. И двата отбора имат огромни бюджети – всъщност, те са лидери по този показател. Едва след тях следват Барселона, Фенербахче, гръцките клубове, Химки и т.н.

 

В редовния сезон и двата мача между съперниците завършиха с победи за московските армейци – съответно с пет точки разлика в Мадрид и с четири точки разлика в Москва. Любопитното е, че през миналия сезон двата отбора отново се срещнаха на полуфинал във финалната четворка, която се състоя в Белград. Тогава Реал Мадрид излъга ЦСКА Москва с 92:83.

 

Прогнозата на Букмейкър Рейтинги е за общо над 160.5 точки с коефициент 1.65 от родния букмейкър Efbet. Ако гледаме статистиката на ЦСКА и Реал в редовния сезон, би трябвало прогнозата да излезе почти без проблеми. А и нещо друго – само в 2 от последните 11 мача между съперниците са завършвали с по-малко от 160.5 точки.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Евролига
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи