ЦСКА детронира шампиона на Евролигата след страхотен обрат


ЦСКА детронира шампиона на Евролигата след страхотен обрат
(сн. euroleague.net)
18-05-2019 00:16 | BGbasket.com

Евролигата ще има нов шампион през този сезон. Това стана ясно, след като ЦСКА Москва направи страхотен обрат и победи миналогодишният първенец Реал Мадрид с 95:90 във втория полуфинал на турнира. Отборите изиграха изключително интересен и оспорван мач, преминал през много обрати, а в края ЦСКА показа класа и много здрави нерви и взе победата.

 

За последно ЦСКА стана шампион през 2016 година. Във финала в неделя тимът ще се изправи в спор за титлата срещу Анадолу Ефес, който се наложи над Фенербахче в първия полуфинален мач. Съответно Реал и Фенербахче ще премерят сили за третото място.

 

Реал Мадрид поведе в началото на мача и остана напред през цялата първа четвърт. На моменти в нея разликата стигна до девет точки, но ЦСКА успя да я намали до едва четири в края ѝ за 18:22. Руският тим изравни резултата в началото на втория период, след което последваха много оспорвани минути с обрати и изравнявания. В крайна сметка на почивката Реал отново имаше малка преднина при 45:43.

 

Много силни минути в средата на третата четвърт направиха разликата двуцифрена за първи път в мача, а мадридчани бяха категорично по-силният отбор в тези моменти. На моменти разликата стигна до 13 точки, а след 30 минути на терена беше осем при 73:65.

 

В началото на последната четвърт ЦСКА започна похода си към обрат и постепенно стопи разликата, за да стигне до равенство при 80:80 и по-малко от четири минути до края. Реал поведе с 85:84 в следващите атаки, а Нандо дьо Коло наниза ключова тройка за московчани при минута и 20 секунди до края, за да ги изведе напред при 87:85. След пропуск за Реал отново дьо Коло наниза два наказателни удара за 89:85, а Руди Фернандес върна два за испанците. В следващата атака в Серхио Родригес бе фаулиран и вкара два пъти за 91:87, но Серхио Люл върна тройка за 90:91. Пореден фаул срещу ЦСКА прати Кори Хигинс на линията и той не сгреши два пъти, а след пропуск на Люл от тройката Хигинс застана на линията за два нови успешни опита, с които оформи крайния резултат.

 

За победителите по 23 точки нанизаха Нандо дьо Коло и Серхио Родригес, а 18 и 5 борби добави Уил Клайбърн.

 

За Реал Фабиен Козьо вкара 18 точки, с 13 (1/10 от тройката) завърши Серхио Люл, а с 12 и 5 борби – Антъни Рандълф.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЦСКА МОСКВА - РЕАЛ МАДРИД

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ЕВРОЛИГАТА, СЕЗОН 2018/2019

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ЕВРОЛИГАТА, СЕЗОН 2018/2019

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ЕВРОЛИГАТА, СЕЗОН 2018/2019

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: ЦСКА Москва, Реал Мадрид, Евролига
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи