Мануел Марков: Наградата на името на Тони Божанков е много голямо признание


Мануел Марков: Наградата на името на Тони Божанков е много голямо признание
(Снимка: BGbasket.com, Тони Тончев)
18-05-2019 19:30 | Мария Мицова

За втора поредна година след титлата на БУБА Баскетбол Мануел Марков получи наградата на името на Тони Божанков, връчвана от BGbasket.com на най-добрия треньор на финалите за юноши U19.


И тази година в залата за връчването на отличието бяха съпругата на Стоян Божанков Снежана, синът му Любомир и внучката му Андреа.


"Много голямо признание. За мен може би тази награда е една идея по-ценна, защото Тони Божанков ми беше треньор в доста труден за мен момент след две травми, със сина му сме израснали заедно, така че винаги е доста емоционално да го получа," призна Марков.


Той разкри, че тъй като у дома има един такъв, тази година смята да даде плакета на своя помощник Борис Бракалов: "Тази година той много се раздаде. Използвахме много идеи от престоя му в САЩ. Колективът на БУБА винаги е водещ, всички имат принос за това, което сме."


Треньор номер едно на първенството получи и парична награда, осигурена от изпълнителния директор на ЕС Медиа АС Тодор Иванов, с която ще почерпи възпитаниците си за титлата.

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: БУБА Баскетбол U19
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи