Треньорът на шампионите: Имаме уникални деца, съперничеството с Черно море ни кара да работим


Треньорът на шампионите: Имаме уникални деца, съперничеството с Черно море ни кара да работим
(Снимка: BGbasket.com, Тони Тончев)
18-05-2019 21:40 | Мария Мицова

Старши треньорът на новия стар шампион за юноши U19 БУБА Баскетбол Мануел Марков призна, че в отбора са мечтали за финал с Черно море Тича, финал, който момчетата му спечелиха убедително въпреки че съперникът им бе фаворит.

 

"Всеки финал си носи емоцията. По традиция с този набор стигаме до страшни катаклизми, но като стигнем на финал винаги сме убедителни. Тази година се получи същото," коментира Марков пред BGbasket.com. "Поздравявам Варна, много качествени и добри момчета, които ще играят баскетбол в бъдеще. Това съперничество с Черно море ни е важно, кара ни да работим, всяка година да изискваме повече и повече."


"Тази година софийските отбори се представиха супер, има доста колегиално отношение между нашите клубове, което ни дръпна напред. Играхме много контроли помежду си, това ни вдигна малко тази година," продължи той. "Поздравявам момчетата си, уникални деца, вече мъже са, доста отговорни. Днес изиграха мача с цялото си сърце. Варна вкарва по 100 точки през цялата година, днес ги смъкнахме до 56. Ние чакахме този мач с Черно море, готвихме се от месец, не се получи на Купата, но сега всичко, което искахме, се получи."


Някои от завършващите тази година ще заминат за колежи, но такива като Лъчезар Везирски остават, и Марков призова клубовете да подадат ръка на младите играчи, излизащи от юноши. "Ако има 3-4 отбора с политика като на Черно море и Академик София, до няколко години може да дръпне българският баскетбол," заключи той.

 

Мануел Марков: Наградата на името на Тони Божанков е много голямо признание


Марков разкри, че Николай Михайлов сам е пожелал да играе за БУБА във финалите, между няколко предложения. "Благодаря му, той внесе много спокойствие в играта ни, извън чисто статистическите показатели," отбеляза наставникът.


Какво значи тази поредна титла за школата на БУБА като клуб? "Не ни е самоцел да печелим Купи и медали. Нашата цел, с тази идея спряхме мъжкия отбор, за да се развиваме, да събираме повече деца. Направихме мащабен ремонт на залата, работим по проект за наша зала. Работим, както сме регистрирани, в полза на обществото. Ако имахме амбиции да играем в НБЛ, може би имаме достатъчно съмишленици да го направим. Но целта е друга - правим го за малките деца и догодина ще имаме една армия отдолу, която ще ни бута за доста години напред," завърши Мануел Марков.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: БУБА Баскетбол U19
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи