Олимпиакос няма да излезе срещу ПАО, приключва сезона


Олимпиакос няма да излезе срещу ПАО, приключва сезона
(instagram.com/olympiacosbc/)
18-05-2019 20:31 | BGbasket.com

Сезонът за тима на българина Александър ВезенковОлимпиакос изглежда приключи, тъй като ръководството на клуба реши да не излезе за мача с Панатинайкос от плейофите на гръцкото първенство.

 

Отборът е бил информиран от един от собствениците Йоргос Ангелопулос, съобщават местните медии. Позицията на босовете на клуба има подкрепата на организираните фенове на отбора.

 

С новия пропуснат мач – Олимпиакос ще бъде изхвърлен във втора дивизия на гръцкия баскетбол.

 

Пред „червените” от Пирея остава възможността да се състезават и в регионалната Адриатическа лига.

 

След поредна извънредна среща на ръководството на гръцката баскетболна лига още веднъж бяха отхвърлени исканията на Олимпиакос. Все още се чака отговор по официалната жалба на клуба за последния кръг от редовния сезон.

 

Грандът от Атина обаче държи на решението си да не играе срещу ПАО след назначаването на двама от замесените в продължаващия месеци скандал рефери -Тасос Манос и Панайотис Анастопулос за първия двубой със „зелените”.

 

По-рано днес президентът на Евролигата Жорди Бертомеу коментира, че ситуацията с Олимпиакос и гръцкия баскетбол няма да се отрази на състезанието.

 

Според Бертомеу, случаят с "червените" не спада към правилото, че ако даден отбор не се състезава във вътрешния шампионат на своята страна, не може да участва и в Евролигата, като евентуално може да се подходи по-гъвкаво. Яснота обаче около бъдещето на Олимпиакос в престижния европейски турнир няма.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Олимпиакос, Панатинайкос, Гърция
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи