Едуард Вълчев: Всеки медал е ценен, независимо какъв е


Едуард Вълчев: Всеки медал е ценен, независимо какъв е
(сн: Тони Тончев, BGbasket.com)
19-05-2019 11:29 | Мария Маринова

Старши треньорът на Левски U19 Едуард Вълчев бе доволен, след като отборът му успя да се пребори за бронзовите медали на финалния турнир за юноши, който завърши вчера в столичната зала „Триадица“.

 

„Всеки медал е ценен, независимо какъв е. Въпросът е, че момчетата показаха това, което са правили през цялата година, а и още 5-6 назад. Това е с натрупване, не е само тази една година“, заяви Вълчев пред BGbasket.com.

 

В двубоя за третото място „сините“ се наложиха над вечния съперник ЦСКА. „В мач между ЦСКА и Левски винаги има заряд. Децата играха и аз съм доволен. Винаги има грешки, но накрая се поздравихме с победа. Може би ключови бяха последните две защити, в които момчетата играха много добре и както исках. Иначе целият мач беше кош за кош. И двата отбора играха добре“, каза още наставникът.

 

Той се надява характерът да е бил ключов за крайния успех: „Дано да е било това, а не нещо друго. Така се надявам.“

Вълчев смята, че първенството при юношите е било много оспорвано и всеки е можело да изненада всеки. „Станаха много въртележки. Нашият отбор също влезе в такава. Паднахме от БУБА с близо 30 точки, в същото време ЦСКА би БУБА. Топка е и се върти“, каза наставникът.

 

Той постави и оценка за изминалата година начело на отбора. „За мен бе отлична“, завърши той.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Финали за юноши U19, юноши U19, Едуард Вълчев
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи