Пау Гасол аут за Китай, но с надежда за Токио


Пау Гасол аут за Китай, но с надежда за Токио
(сн. FIBA.basketball)
22-05-2019 18:23 | BGbasket.com

Пау Гасол няма да играе на Световното първенство в Китай през септември. Той лично обяви това чрез обръщение в социалните мрежи. Надеждите на 38-годишния баскетболист обаче са, че ще може да се състезава за Испания на Олимпийските игри в Токио догодина.

 

„Вече преминах през най-тежката част от операцията. Сега очаквам да се възстановя и да започна да работя във фитнеса. При всички случаи, моята контузия няма да му позволи да бъда с испанския национален отбор на Световното първенство в Китай. Пожелавам му късмет!“, сподели Гасол, който имаше фрактура на левия крак.

 

„Лятото ще бъде трудно, защото бих предпочел да бъда с националния отбор. За мен той винаги е бил много важен“, каза още баскетболистът.

 

„Надявам се, че ще се класираме за Олимпийските игри, за да мога да бъда там с националния отбор“, добави Гасол.

 

През юли той ще навърши 39 години, а мнозина предричат край на кариерата му. „На тази възраст е нормално хората да спекулират, че няма да мога да продължа. Обичам това, което правя. Обичам да играя и искам да продължа кариерата си. Ето защо се подложих на операция – за да продължа да играя на най-високо ниво и да бъда готов за следващия сезон“, сподели той.

 

На финалите в Източната конференция в НБА неговият Милуоки има за съперник Торонто, където играе братът на Пау – Марк Гасол. „Бих се радвал да се изправя срещу Марк, но нямаше как да стане заради обстоятелства, които са извън моя контрол“, завърши той.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Пау Гасол, Испания
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи