Борислава Мандур: Имаме равностойни състезателки, не разчитахме само на две-три момичета


Борислава Мандур: Имаме равностойни състезателки, не разчитахме само на две-три момичета
(сн. BGbasket.com)
16-06-2019 11:02 | Иван Вълчанов

Старши треньорът на отбора на Септември 97 за момичета U16 направи своя анализ пред BGbasket.com за приключилото в петък в зала „Триадица“ държавно първенство. Нейният отбор спечели всичките си мачове от първенството и заслужено вдигна трофея, а ето как тя коментира шампионата и плановете си с тима:

 

„Доволна съм от това, че спечелихме и петте си мача. През сезона направихме много по-добри мачове от това, което показахме на това републиканско, въпреки това съм щастлива, че момичетата извадиха характер и в крайна сметка спечелиха титлата.

 

За първа година на набор 2004/2003 имаме равностойни съзтезателки, а не разчитахме само на две или три момичета. Всяко от децата имаше роля в отбора и принос за титлата. Въпреки това в лицето на Илияна Георгиева открихме лидера, от който се нуждаехме да поведе отбора. Тук е момента да я поздравя за напредъка ѝ след този силен сезон. Освен в промяната в играта в защита, тя промени начина си на мислене.

 

Според мен повечето отбори в първенството, включително и ние, играха под възможностите си, но го отдавам на дългия сезон в старша и жени. Сега ще починем за седмица, някои от момичетата ще бъдат повикани в националния отбор, чието европейско първенство ще бъде проведено в София, като се надявам момичетата да получат подкрепа от родната публика. А с останалите момичета ни очаква много работа. През септември месец планирам лагер на морето, където ще наблегнем на физическата подготовка. След финалния мач благодарих на всички момичета за характера, който показваха през цялата година. Благодаря и на родителите за подкрепата.“

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Борислава Мандур, Септември 97, Финали за момичета U16
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи