Топ реферите на България ръководят контролите на младежите


Топ реферите на България ръководят контролите на младежите
(Снимка: BGbasket.com)
02-07-2019 11:00 | Мария Мицова, пратеник на BGbasket.com в Благоевград

Най-добрите съдии в българското първенство за изминалия сезон - Мартин Хорозов и Венцислав Великов, бяха изпратени от БФБ за контролните срещи на младежкия ни национален тим срещу Северна Македония.

 

Двамата най-високо оценени в ранглистата на реферите арбитри имат доста наряди на различни първенства за национални отбори това лято.

 

До момента повечето проверки на националните отбори в България бяха ръководени от двама съдии, но сега заедно с Хорозов и Великов свири и младият Божидар Йорданов.

 

СТАТИСТИКА НА ЖИВО ОТ МАЧА БЪЛГАРИЯ - СЕВЕРНА МАКЕДОНИЯ U20

 

Мартин Хорозов получи престижен наряд за Световното първенство за мъже от 31 август до 15 септември.

 

Хорозов ще свири и на Европейското първенство за юноши до 18 години, Дивизия А във Волос, Гърция от 27 юли до 4 август. Пловдивчанинът ще бъде и по терените на Европейското първенство за момчета до 16 години в Дивизия С в Албания.

 

Венцислав Великов пък има промяна в един от летните наряди, като ще замине за Португалия с младежките национали като допълнителен рефер на турнира.

 

Великов ще ръководи и двубои на Европейското първенство за девойки до 18 години, Дивизия В, в Скопие, и на Европейското първенство за момчета до 16 години, Дивизия В, в Подгорица, Черна гора.

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи