Травма на Дабович притесни Сърбия преди полуфиналите на Евробаскет 2019


06-07-2019 11:20 | BGbasket.com

Финалистите на Европейското първенство за жени ще станат ясни днес в Белград, както и участниците в олимпийската квалификация за Игрите в Токио.

 

Първите 6 отбора ще вземат визи за квалификационния турнир, което значи, че и първите две срещи от програмата за деня ще имат изключителен заряд.

 

Белгия излиза срещу Унгария от 13.30 часа, а от 16 часа е двубоят Русия Швеция.

 

Първият полуфинален сблъсък е от 19 часа между Франция и Великобритания. Началото на втория – между домакините от Сърбия и Испания е от 21.30 часа.

 

В лагера на сръбкините притеснителна е новината за травмата на една от ключовите състезателки – Ана Дабович, която нарани ръката си в мача с Швеция. Старши треньорът Марина Малкович обаче бе категорична, че няма шанс Дабович да не играе срещу Испания.

 

„Сигурно е, че няма да е напълно възстановена. Лекарският екип прави всичко възможно, за да може Ана да играе в полуфинала”, заяви Малкович, но бързо допълни, че Ана Дабович ще играе, дори и с половин ръка.

 

„Очаквам повече хора в залата. Благодаря на тези, които ни подкрепят от началото на първенството”, заяви Марина Малкович, която е дъщеря на треньорската легенда Божидар Малкович.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Ана Дабович, Сърбия, Евробаскет 2019 - жени
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи