Препълнена зала и историческа първа победа на националите на колички


Препълнена зала и историческа първа победа на националите на колички
(сн. БФБ)
30-07-2019 19:59 | Иван Вълчанов

Националният отбор на България по баскетбол на колички спечели първия мач в историята си. В откриващия ден на европейското първенство, дивизия С, на което София е домакин, баскетболистите на Владимир Искров се наложиха над Унгария с резултат 50:33.

 

Преди срещата се проведе и официалното откриване на шампионата, а в препълнената зала „Триадица“ местата не стигнаха за всички зрители. Утре във втория си мач националите ни ще се изравят срещу Чехия от 16:15 часа.

 

Част от откриването беше и националният отбор на България за момичета U16, който подкрепи националите на колички.

 

 

 

Мачът започна равностойно, като в първите минути националите ни позволиха на съперника да определя темпото на игра, като той поведе с малка разлика. Българите, подкрепяни от препълнената зала „Триадица“, обаче останаха близо в резултата за 10:13 след една част. Равностойната игра се запази през втория период, като в края му нашите направиха отлична серия, с която обърнаха резултата и поведоха с 20:17.

 

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА

 

Националите ни започнаха второто полувреме с отлична игра в нападение и бързо успяха да натрупат сериозна разлика, която в края на периода стана двуцифрена при 36:25. Силната игра на България продължи и през последния период, като бързо разликата стигна цели 20 точки. До края съперникът нямаше как да направи изненада и българите спокойно изведоха мача до победа.

 

Георги Иванов изигра много силен мач за победителите, завършвайки с 16 точки и 11 борби. По 7 вкараха Александър Попов (6 борби) и Димитър Костов.

 

За Унгария Седрик Уачоу записа 8 точки.

 

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БЪЛГАРИЯ - УНГАРИЯ

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи