Евгени Василев: Надявам се да играя повече през новия сезон


Евгени Василев: Надявам се да играя повече през новия сезон
(Снимка: НБЛ)
07-08-2019 12:00 | beroebasket.com | BGbasket.com

Младежкият национал Евгени Василев ще продължи да носи екипа на Берое и през новата баскетболна кампания. Това ще е четвърти сезон за него в Стара Загора.

 

Пред клубния сайт 20-годишният гард заяви, че основната му цел през новия сезон ще бъде да запише още повече игрови минути. Статистиката показва, че през сезон 2016/2017 той записва по 4.1 минути средно на мач, през 2017/2018 по 8.2, а през последната кампания изигра по 10.3 минути и спечели бронзовите медали в Националната баскетболна лига.

 

„Новите попълнения в отбора са класни играчи, които ще вдигнат нивото на тима. Ще дам всичко от себе си да се преборя за мястото си на игрището. Имам какво да подобрявам, например в стрелбата, и ще направя необходимото“, коментира Василев.

 

Той сподели, че участието с националния отбор на България до 20 години, който завърши на пето място в Дивизия Б на Европейското първенство, е било полезно. „Имаше силни отбори. Получи се добро първенство. Доволен съм от нашето класиране и от своето участие“, заяви Евгени.

 

„Феновете на Берое винаги са били с нас, където и да играем, надявам се винаги да бъде така и да продължаваме да ги радваме. Мечтаем за шампионската титла, но ни чака много работа“, завърши младият талант на Берое.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Берое,
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи