Лъчезар Коцев: Трябва малко повече да повярваме във възможностите си


Лъчезар Коцев: Трябва малко повече да повярваме във възможностите си
(сн: Тони Тончев, BGbasket.com)
16-08-2019 21:29 | Мария Маринова

Старши треньорът на националния отбор за момичета U16 Лъчезар Коцев сподели мнението си за драматичното поражение от Холандия днес. Пред BGbasket.com той заяви, че въпреки загубата, е доволен от своя тим и се надява баскетболистките да вярват повече в себе си в оставащите мачове.

 

„Вчера имахме спортен шанс, днес може би той беше на страната на другия отбор. Трябва още малко повече да повярваме в себе си и в своите възможности. В третата част ни е силата. Надявам се да играят добре и да държат нивото, което показват показаха след почивката. Тези отбори са изключително силни и селектирани. Тимът на Холандия е по-висок от нашия женски национален отбор, така че съм доволен от момичетата“, заяви Коцев.

 

Той е уверен, че България ще преодолее груповата фаза, въпреки тази загуба. „Това е началото на турнира. Имаме още два мача от групата, които трябва да спечелим и след това ще мислим за нещо друго“, заяви наставникът.

 

Коцев сподели и впечатленията си от следващия съперник на нашите – Северна Македония. „Очаквам да излязат освободени срещу нас. В никакъв случай не трябва да ги подценяваме, защото сме играли вече два пъти с тях. Имаме положителен актив, но ще имам специален разговор със състезателките, защото нямаме право да подценяваме когото и да е“, заяви той.

 

Относно подкрепата на феновете наставникът заяви: „Много помагат и им благодаря. Иска ми се всеки ден да стават все повече“, завърши Коцев.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Лъчезар Коцев, България (момичета U16)
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи