Гергана Славчева: Момичетата оставят сърцата си на игрището


Гергана Славчева: Момичетата оставят сърцата си на игрището
(сн: Тони Тончев, BGbasket.com)
17-08-2019 22:18 | Мария Маринова

Помощник-треньорът на националния отбор за момичета U16 Гергана Славчева бе доволна от показаното от тима ни при убедителната победа срещу Северна Македония. Пред BGbasket.com тя заяви, че се надява момичетата да продължат да оставят сърцата си на терена, както го правят в мачовете до момента и сподели впечатленията си от днешния двубой.

 

„Всяка победа е важна, независимо дали с повече или по-малко. Доволни сме. Всички момичета успяха да влязат да играят и всяка от тях се справи чудесно. Играхме контролна среща с тях и там също ги победихме с голяма разлика. Първото нещо обаче, което им казахме е, че мач с мач не си прилича и трябва да излязат мотивирани и да играят на 100%“, заяви Славчева.

 

До края на груповата фаза България има още един мач срещу тима на Люксембург, който днес бе напът да поднесе изненада срещу Холандия, но загуби в края.

 

„Видях, че доста ги затрудниха. В тази възраст във всеки мач не се знае кой отбор как ще излезе. Надявам се нашите момичета да играят така, както могат и знаят, и да оставят сърцата си на игрището, както всички мачове дотук. Според мен трябва да ги победим. Имаме шансове. Вчерашната загуба щеше да бъде по-добре, ако беше победа. Изплъзна ни се за малко, но може пък и да е за добре“, добави наставникът.

 

Срещата с Люксембург е във вторник, а преди това за отбора ни се събират два почивни дни. „Ще наблегнем на възстановяване. Някои от момичетата са по-уморени от други. Ще имаме тренировка, видео и ще се концентрираме върху Люксембург“, завърши Славчева.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: България (момичета U16), Гергана Славчева
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи