Нигерия е под въпрос за световното


Нигерия е под въпрос за световното
(сн. FIBA.basketball)
20-08-2019 10:18 | BGbasket.com

По-малко от две седмици преди началото на световното първенство за мъже участието на Нигерия е под сериозен въпрос. Причината са големите финансови проблеми, които сполетяха отбора.

 

Тимът трябваше да замине за Китай вчера, но пътуването беше отменено и още не се знае кога изобщо то ще се състои.

 

Голямата звезда на тима Епе Юдо разкри наскоро, че причината за проблемите е отказът на местните власти да преведат средства за подготовката.

 

„Две седмици преди световното Комисията по спорта на Нигерия отказа да даде парите, предназначени за нас за тренировки, пътуване и храна! Имаме специален отбор и възможно най-добрия досега. Надявам се, че това ще се разреши скоро“, написа преди дни баскетболистът в профила си в Туитър, но дори и след призива му нямаше положителна развръзка.

 

Състезателят на Сан Антонио Чимези Мету също използва социалната мрежа, за да обясни, че „президентът на федерацията, треньорският щаб и дори играчите плащат сами за всичко“.

 

На световното първенство в Китай Нигерия е в група B с Аржентина, Русия и Корея.

 

Финансовите проблеми застигнаха и други държави, освен Нигерия. Играчите на Кот Д‘Ивоар и тези на Венецуела дори обявиха стачка, докато не им се изплатят полагащите се средства.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Световно първенство 2019
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи