Лъчезар Коцев: Благодаря на момичетата, че ме послушаха


Лъчезар Коцев: Благодаря на момичетата, че ме послушаха
(сн. BGbasket.com)
20-08-2019 20:28 | Иван Вълчанов

Старши треньорът на националния отбор на България за момичета U16 Лъчезар Коцев коментира пред BGbasket.com победата на отбора си срещу Люксембург днес и класирането на четвъртфинал, където ще срещне Хърватия:

 

"Трудно се влиза в осмицата. Независимо дали е в дивизия А или В, пак е трудно. Това, което казах в съблекалнята е, че момичетата, които спечелиха първенството за 20-годишни, нямаха такъв шанс да бъдат в осмицата в предишните години. Затова един такъв мач е наистина битка и аз благодаря на момичетата, че ме послушаха и изпълниха нещата така, че да бъдат сред осемте най-добри отбора.

 

Ключовото до момента е желанието им и отношението им в защита и в борбата. Въпреки че днес им бях поставил задача да хванат с 15 борби повече и не успяхме да го направим. Между другото, отборът на Люксембург изобщо не е за подценяване и можеше също да е в следващата фаза. Имаха добри моменти и срещу Украйна, и срещу Холандия и се бяха подготвили и за днешния мач. Ключови за нас са битката и желанието за победа.

 

Най-важно сега е да тренираме, защото двата дни почивка ни се отразиха психологически и се отпуснахме. Най-важното е да си повярваме, защото тук има сериозни отбори, но не и непреодолими. Надявам се и срещу Хърватия момичетата да изпълнят всичко и да спечелим.

 

Искам да благодаря на публиката за подкрепата и да кажа, че имаме голяма нужда от нейната помощ  срещу Хърватия."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: България U16 (жени), Лъчезар Коцев
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи