Отлагат избора на национални треньори за септември


Отлагат избора на национални треньори за септември
(сн. БФБ)
22-08-2019 15:16 | в-к

Изборът на национални треньори при мъжете и жените се отлага за началото на септември. Първоначално ръководството на родната федерация планираше да назначи селекционерите до края на август.

 

Президентът на централата Георги Глушков и генералният мениджър Елеонора Рангелова ще пътуват за Китай за официалната церемония, на която легендарният ни бивш баскетболист Атанас Голомеев ще бъде приет в Залата на славата на ФИБА, съобщава "Монитор".

 

Голомеев е избран като част от "Клас 2019", в който общо 11 играчи и треньори ще получат огромната чест. Залата на славата на ФИБА е учредена през 1991 г., а от 2007 г. се приемат нови членове на всеки две години. Голомеев ще получи признанието заедно с големи фигури като Алонзо Морнинг, Марго Дидек, Фабрисио Оберто, Джанет Аркайн и Богдан Танйевич. Избирането му съвпада и със 100-годишнината на организирания баскетбол.

 

Церемонията ще се състои на 30 август по време на 21-ия световен конгреса на ФИБА. Той ще се проведе на 29 и 30 август в Пекин, непосредствено преди старта на световното първенство за мъже, на което Китай е домакин. Шампионатът стартира на 31 август и ще продължи до 15 септември.

 

Българската делегация се завръща в родината на 2 септември и след това предстои изборът на национални треньори.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Георги Глушков, България, България (жени)
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи