Георги Сираков: Исках да се върна в България


Георги Сираков: Исках да се върна в България
28-08-2019 15:04 | sportal.bg

Георги Сираков се завръща в НБЛ за втори път в кариерата си, след като през сезон 2013/2014 прекара един полусезон с екипа на Ямбол. 27-годишният гард отново ще играе в отбора от зала “Диана” през новата кампания, след като изпрати силен сезон с екипа на Катания Баскет.

 

Бившият юношески национал на България разкри пред Sportal.bg защо е взел това решение, след като прекара повече от 10 години в Италия, преминавайки през отборите на Римини, Беневенто, Остуни, Сан Северо, Монтекатини, Таранто, Торино, Пистоя и Бриндизи, като с последните дори записа дебют в Серия А.


“Тази година исках да се завърна в България. Отказах няколко предложения от Италия, включително и от Монтегранаро. Възможността за Ямбол се появи преди седмица и след като се видях с Иван Чолаков, харесах виждането му за моята роля в състава му този сезон. Очакванията ми са първенството да бъде доста силно, имайки предвид, че всеки отбор се подсилва с добри играчи”, заяви Сираков.


“Трябва да изградим манталитет на борбен отбор, най-вече що се касае до мачовете ни далеч от дома, защото в домакинствата в зала “Диана” публиката така или иначе ни дава голяма мотивация”, добави още гардът.


През сезон 2018/2019 Сираков записваше средно по 20.1 точки, 2.3 борби и 1.9 асистенции с екипа на Катания в Серия Б, успявайки при 44% от опитите си от тройката, 52% за две точки и 78% от наказателната линия.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Ямбол
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи