Треньорската комисия разгледа предложенията при подрастващите


Треньорската комисия разгледа предложенията при подрастващите
(Снимка: BGbasket.com, архив)
29-08-2019 18:19 | Мария Мицова

Треньорската комисия се събра по-рано тази седмица, за да разгледа предложенията на отборите за системата и правилата на първенствата при подрастващите. Клубовете имаха право да изпращат своите идеи до 22 септември.

 

"Имаше някои предложения, ние също искахме да усъвършенстваме системата," сподели за BGbasket.com председателят на ТК Иван Чолаков.

 

Елитните групи се запазват, но бе установено, че размененото гостуване не е удачно за Източната група, заради разстоянията, затова тя ще бъде разделена и на Северна и Южна Източна група, а в следващ етап всички отбори ще се срещат на турнирен принцип, според класирането.

 

В Западната група мачовете на разменено гостуване остават, но ще има още добавени турнири, за да има повече мачове, поне още 6-7.


"Направихме тълкуване за конкретиката на всичко в правилника, за да са информирани и съдии, и треньори, и комисарите да следят вече по-конкретно. Говорихме за дублиране, помощ от слаба страна и т.н. Играта без топка е важна и ще мотивира младите треньори да мислят повече. Всички тези нови обяснения ще са в новата Наредба. За 14-годишните остава само забраната за зонова защита. Особено на млада възраст трябва да има много движение, и с топка, и без топка, така се провокира и съзнанието на треньорите," обясни Чолаков. "Всичко ще бъде описано така, че да не предизвиква повече непрекъснати дискусии от треньори, родители и други."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи