Австралия гледа към 1/4-финалите след успех над Доминикана


07-09-2019 12:52 | BGbasket.com

Отборът на Австралия продължава уверения си ход на световното първенство за мъже след нов успех. Австралийците пречупиха Доминиканската република с 82:76 в мач втория етап, група L на шампионата. Победата не дойде никак лесно, но в крайна сметка Австралия остава начело в класирането с актив 4-0 и очаква към втория двубой от групата за деня, който противопоставя Франция и Литва, за да погледне по-категорично към четвъртфиналите на световното. Австралийците имат един успех над Литва от първата фаза. Тимът на Доминиканската република остава с актив 2-2 на дъното във временното подреждане. В следващите мачове от група L в понеделник, 9-и септември Австралия ще играе с Франция, а Доминикана с Литва.

 

Австралийците стартираха по-добре и след 10 минути игра поведоха с 24:19. Доминиканците дадоха сериозен отпор на противника си, като намали до 1 точка пасива си в средата на втория период, а на почивката резултатът бе само 2 в полза на Австралия – 40:38. Баскетболистите на Доминиканската република хвърлиха много усилия в защита и принуждаваха австралийците да грешат. Двубоят продължи да бъде доста оспорван и в третата четвърт, като преди последните 10 минути Австралия водеше с 57:52 точки. До края обаче австралийците наложиха волята си и не позволиха изненада. Те се възползваха от превъзходството си в подкошието (39-30) и по-добрата стрелба за 3 точки (35%-21%), осъществиха повече асистенции (30-18) и въпреки, че направиха повече грешки (16-11), стигнаха до успеха.

 

Пати Милс бе най-полезен за Австралия с 19 точки, 4 борби и 9 асистенции, а 15 добави Крис Гулдинг. За Доминиканската република с 16 точки и 7 борби се отчете Елой Варгас.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА АВСТРАЛИЯ - ДОМИНИКАНСКА РЕПУБЛИКА

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ СВЕТОВНОТО ПЪРВЕНСТВО ЗА МЪЖЕ

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ГРУПИТЕ НА СВЕТОВНОТО ПЪРВЕНСТВО ЗА МЪЖЕ

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ СВЕТОВНОТО ПЪРВЕНСТВО ЗА МЪЖЕ

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ СВЕТОВНОТО ПЪРВЕНСТВО ЗА МЪЖЕ

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Световно първенство 2019, Австралия, Доминиканска република
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи