Йовица Арсич: Някои играчи трябва да заслужат фланелката на Балкан


Йовица Арсич: Някои играчи трябва да заслужат фланелката на Балкан
(сн. championsleague.basketball)
20-09-2019 22:50 | Мария Маринова

Старши треньорът на Балкан Йовица Арсич бе разочарован, след като неговият тим отпадна от Шампионска лига. Наставникът отправи критики към част от играчите си, но въпреки това бе уверен, че в края на сезона отборът му ще изглежда по различен начин. Той обясни и причините за отпадането от Сьодертеле Кингс.

 

„Не съм доволен от представянето в двата мача. Вижда се, че днес играхме с по-голямо желание. Феновете, на които съм благодарен, ни помогнаха да минем през доста трудни периоди и да покажем поне част от това, което можем. Спечелихме борбата. Стрелбата за три точки не беше добра. Още има много неща, които да се оправят, за да сме на нивото, което искаме да бъдем. С една класа бяхме по-добри от първия мач, видя се не само по резултата“, заяви Арсич.

 

„Не ни достигнаха малко опит и сили, защото ротацията ни беше скъсена. Някои състезатели с това, което показаха, не заслужават да им давам повече минути. Причината бяха и няколко неразумни фаула, след това имаше и лесни кошове. Не поддържахме концентрация толкова, колкото трябва. Мисля, че те вече бяха в паника, когато направихме разликата 11 точки, но ние избързахме две атаки, направихме два лоши фаула и ги върнахме към живот“, каза още наставникът.

 

На въпрос дали ще има промени в състава след тези думи, Арсич заяви: „Не става въпрос за промени. Просто трябва много по-добре да работят, за да заслужат минути и да носят фланелката на Балкан.“

 

Наставникът се надява отборът му да се представи по-добре в групите на ФИБА Къп, където има гарантирано място. „Това е началото на сезона. Искаме да преминем през груповата фаза. Това няма да е лесно, но със сигурност, ако подобрим играта и ако сме на по-високо ниво, не е нещо недостижимо за нас“, уверен е той.

 

Сърбинът коментира и селекцията на Балкан през този сезон. „Финансовата ситуация и бюджетът са същите като миналата година, просто това, че задължително трябва да имаме по двама българи на терена, повиши цената на местните състезатели. Това означава, че за чужденците има по-малък бюджет. От друга страна бързахме да сглобим отбора за тези квалификации и не успяхме да изчакаме. Може би щеше да се появи някои от отчаяните и свръхамбициозни състезатели, на които не сме им изпълнили желанията. Може би щеше повече да ни пасне, но направихме най-доброто, което беше възможно в този момент. Много е важно кои българи ще играят“, заяви Арсич.

 

„Левски има най-високият бюджет от всички и когато се прави селекция, е ясно, че местните играчи и националите първо гледат там. Като погледнете външните им играчи, всички са национали и опитни състезатели. С това нещо няма как да се борим. Не може да имаме такъв бюджет, а и не очакваме. Работим с такива играчи, които имаме и които са готови да работят здраво и да се подобряват. В този момент със сигурност Левски е по-добър, но до май месец ние ще работим да намалим тази разлика и да се опитаме да направим това, което миналата година“ , завърши наставникът.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Балкан, Шампионска лига, Йовица Арсич
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи