Шумен представи 6 нови попълнения за сезона в А група


Шумен представи 6 нови попълнения за сезона в А група
(сн. shumenbasket.org)
25-09-2019 20:14 | shumenbasket.org

Шумен ще има силно подновен състав за новия сезон в А група - мъже. Клубът ще организира и за втора поредна година юношески международен турнир на името на Костадин Димитров. Това сподели на пресконференция ръководството на тима, което представи и две от новите попълнения в отбора.

 

Изпълнителния директор на БК Шумен – Янко Янков и треньорът на школата Звонко Папак присъстваха заедно с Красимир Димитров и Николай Николов.

 

Запазва се ядрото от шуменски баскетболисти – Никола Николов, Виктор Серафимов, Теодор Димитров, Йоан Йоргов, Кирил Кирилов. Гардът Симеон Георгиев също остава в тима.

 

Новите попълнения в отбора през този сезон до момента са шест. Най-опитните сред тях са Красимир Димитров, играл за Академик София и Рилски спортист, и Николай Николов също юноша на Академик София, за последно играл в Академик Бултекс 99.

 

Нови попълнения с опит са и братята Александър и Кристиян Кръстеви. Двамата пристигат от Черно море Тича и имат опит в НБЛ, както и в А група.

 

Последните две нови попълнения са двама от юношите на Шампион 2006 – Мартин Христов и Ангел Илиев, които направиха много силен сезон с юношеския тим, а също така натрупаха опит с мъжкия отбор на Шампион в А група.

 

Отборът на Шумен в А група ще е воден от треньорския тандем Янко Янков и Звонко Папак.

 

На днешната пресконференция бе обявено и провеждането на второто издание на юношеския турнир на името на легендарния шуменски треньор – „Костадин Димитров“. Турнирът отново ще е с международно участие, като този път нивото ще е още по-силно.

 

На 12 и 13 октомври тази година Шумен ще приеме националните отбори на България U17, Македония U17 и Румъния U18, като освен тях ще участва и юношеския отбор на БК Шумен. Ръководството на клуба ни, съвместно с БФБаскетбол решиха да поканят националните отбори като част от подготовката им за Световното първенство за юноши U17, което ще се проведе догодина в България.

 

БК Шумен ще участва с 8 отбора в първенствата на подрастващи. Тази година ще имаме два отбори в женското направление, като освен 12-годишни момичета ще имаме и 14-годишни. В мъжката част традиционно ще участваме с два отбора при 12-годишни и по един отбор при 13, 14, 16 и 19-годишни.

 

Цялата пресконференция можете да видите на сайта на БТА.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Шумен
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи