Таня Гатева: Мачът беше грозна картинка, не разбирам решението за разделяне на две групи


Таня Гатева: Мачът беше грозна картинка, не разбирам решението за разделяне на две групи
(сн: Тони Тончев, BGbasket.com)
27-09-2019 19:20 | Мария Мицова

Старши треньорът на Берое Стара Загора Таня Гатева бе очаквано разочарована, след като нейният тим загуби мача за Суперкупата срещу Монтана 2003, като сподели, че е било грозна картинка, предвид етапа на подготовка на отборите. 

 

Гатева коментира и факта, че през следващите няколко месеца обаче двата най-силни отбора няма да играят един срещу друг в женската А група заради разделянето й на източен и западен регион. Според нея това е доста необяснимо решение на федерацията.

 

„С това разделение на групи до Нова година съм изключително разочарована. За мен това е абсолютно несериозно решение. Федерацията знае и г-н Михайлов, който е треньор на женския национален отбор, знае по-добре защо е така. Смятам, че е нереално – хем искаме да развиваме българки, пък не искаме да играе всеки срещу всеки. Не го разбирам“, заяви Гатева.

 

Тя сподели и впечатленията си за днешния мач и неубедителния старт на нейните момичета: „Това не беше тяхната игра в началото, започна много лошо мачът. Наистина не сме имали достатъчно контроли. Явно е нормално от голямото желание да се сринат по някакъв начин. Започнахме лошо в нападение, след това се посъбудихме. Не успяхме да вкараме поредни нападения, иначе имахме шанс да спечелим мача, но той се разви изключително лошо за нас. Освен Жаклин Златанова, от игра излезе и Калина Аксентиева. Няма какво да говоря оттам повече за ротацията. В нападение и защита стана малко по-тежко, но смятам, че след като оздравеят те и понаредим малко нещата, всичко ще бъде наред. Не смятам, че в този мач можем да видим нещо и от едната, и от другата страна. Важното е кой как е подготвен в края на първенството.“

 

„Грозна картинка, това мога да кажа. И двата отбора сме в началото на подготовката, на 25 дни. Няма как Радослава и Златина да са на 100% на този етап. Няма как и малките, които участваха на европейското, да влязат във форма. Никакъв спейсинг в нападение, в защита се хвърлиха, но хаотично. То не е необратимо, но най-важното при нас е да сме здрави“, добави Гатева.

 

Тя коментира и забраната за чужденки в българското първенство: „Нека да кажат другите специалисти. За мен пада много нивото. Виждате, че трябва да играем с по 4-5 ниски състезателки. Ако всеки отбор вземе по една четворка или петица в игра, конкуренцията ще бъде по-голяма и ще стане по-интересно"

 

„Може да има някакъв резултат от забраната, защото тази година спечелихме европейското първенство в Дивизия B, но все пак трябва да се целим малко по-нагоре. Смятам, че чужденките не пречат на тези българки, които искат да се развиват“, смята Гатева.

 

За момента евентуални промени в Берое с оглед на скъсената ротация не са на дневен ред. „Засега вярвам в това, че всичко ще е наред. Имаме време и чужденки в Адриатическата лига. Така, както сме разделени в българското първенство, играем срещу Локомотив, Черно море и срещу Пловдив. Просто нямам думи. Няма за какво да се готвим и смятам, че Жаклин и Калина ще се възстановят дотогава."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Берое Стара Загора, Таня Гатева
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи