Берое направи голяма стъпка към групите на ФИБА Къп


Берое направи голяма стъпка към групите на ФИБА Къп
(сн. FIBA.basketball)
01-10-2019 20:50 | BGbasket.com

Берое направи важна стъпка към груповата фаза на ФИБА Къп. В първия си официален мач за сезона тимът се наложи у дома над достигналия осминафинал в турнира през миналия сезон ЗЗ Лайден с 86:71.

 

Българският отбор водеше през повечето време, но голямата разлика се получи най-вече заради силната трета четвърт. Домакините отбелязаха 15 тройки срещу 10 за съперника, като имаха предимство и при борбите – 41 срещу 34.

 

Реваншът е на 9 октомври в Холандия, а за да продължи напред, тимът на Любомир Минчев трябва да победи и във втория мач или да допусне поражение с не повече от 14 точки. 

 

Домакините взеха леко предимство в началото, повеждайки с 10:4, но съперникът им бързо възстанови равенството. Последваха оспорвани минути с честа смяна на водачеството, като след първата част Берое бе напред с 29:24. Българският тим отбеляза седем тройки само за тази четвърт, като три от тях бяха на Остин Прайс.

 

Високата резултатност продължи и през втория период. Баскетболистите на Любомир Минчев поддържаха крехък аванс в началото, но след серия от 10:2 ЗЗ Лайден стигна до пълен обрат. В оставащите близо две минути от полувремето нито един от двата тима не успя да дръпне със сериозна разлика, като на почивката гостите водеха с 52:49 най-вече заради силните изяви на Джарвис Уилямс и Тейлър Пърсънс.

 

Мачът продължи да върви кош за кош до средата на третата четвърт. Именно тогава настъпи подем в играта на домакините, които направиха страхотна серия от 15:2 и преди заключителната четвърт водеха с двуцифрена разлика при 73:62.

 

ЗЗ Лайден за кратко свали част от изоставането си в началото на последната част, но след това Берое отново взе инициативата и спечели убедително.


Страхотен мач за победителите изигра Остин Прайс, който отбеляза 24 точки (6 тройки). С 12 точки е Реджър Дауъл, 11 има Александър Янев, а 10 добави Антъни Уокър.

 

Най-резултатен за гостите бе Джарвис Уилямс с 21 точки (19 през първото полувреме). Тейлър Пърсънс вкара 19, с 14 се отчете Бракстън Хъгинс.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БЕРОЕ - ЗЗ ЛАЙДЕН

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ КВАЛИФИКАЦИИТЕ ВЪВ ФИБА КЪП, СЕЗОН 2019/2020

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: ФИБА Къп, Берое, ЗЗ Лайден
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи