Тити Папазов: Ще изровя света, за да си върна загубеното (видео)


Тити Папазов: Ще изровя света, за да си върна загубеното (видео)
(сн. balkan-basket.com)
03-10-2019 23:02 | Мария Маринова

Старши треньорът на Левски Лукойл Константин Папазов бе изключително щастлив и емоционален, след като неговият отбор спечели Суперкупата на страната, побеждавайки Балкан. Той пое вината за загубата на титлата през миналия сезон, но бе категоричен, че този път ще направи всичко, за да си я върне. Наставникът заяви, че допълнителна мотивация преди днешния мач са били думите на един баскетболен човек, който е смятал, че „зелените“ ще спечелят убедително.

 

„Вчера бях в Италия заради ангажименти с моите деца, но получих новина от собственика, в която силно сме подценени като отбор от един баскетболен човек. Това, което аз не можеше да направя в моята мотивационна реч, го свърши тази информация. Експертът е казал, че Балкан е много по-добър отбор и че ще победи, което иде реч да ни удари мен и Тошко Стойков, че не сме направили добра селекция“, заяви Папазов.

 

„Бяхме съпътствани от страшно много контузии в подготовката, но нито за момент не се притесних. Исках да ми видите изражението при 13:3. Точно толкова бях убеден, че ще спечелим, колкото съм убеден от снощи, защото това снощи е мърсотия, а не обективна позиция. Няма човек, който да не вижда огромната разлика в класата на двата отбора. Няма да кажа на кого е, защото може да повлияе. Който трябва да го знае, го знае. Ще ви кажа, но като мине месец октомври. Само искам да знаете, че след това, което съм изстрадал миналата година, ще изровя света, за да си върна загубеното. Ако не 100%, 90% вината за загубата на титлата през миналата година е моя. Бях убеден, че си тръгвам, но този шанс, който ми е даден, ще го използвам и няма да дам да дишат, каза още той.

 

Папазов бе категоричен, че е доволен от избора на играчи в отбора. „Мога да кажа, че за тези 25-26 дни съм безкрайно щастлив със селекцията, която сме направили с моя екип. Това е най-евтиният отбор в историята на Левски Лукойл, най-дисциплинираният със сигурност и отборът, който ще играе най-добра защита. Бяхме принудени да направим по-различна селекция и съм щастлив, че я направихме много добре. Водещо за мен беше да имаме хора, които ще разберат философията, че защитата печели първенствата“.

 

Той разкритикува и някои от феновете в залата, които освиркаха Венцислав Петков. „Смятам, че Венци направи много за Ботевград и очаквах, че ще бъде приет достойно. Големите и истинските фенове за тези, които знаят и могат да прощават. Венци е софиянец. Не го отрих аз, но го взех в най-ранна възраст в Левски, така че няма как някой от Ботевград да го има за даденост“.

 

„Лятото дойде при мен и ми каза ‘Не искам да ми се сърдиш, аз съм капитан на Балкан и с тези хора съм се чувствал супер комфортно. При равни условия ще остана в Ботевград’. Това е достойно.Затова бях убеден, че ако дойде, привличаме изключително честен човек. Такива са всички“, каза още наставникът.

 

Какво още каза Константин Папазов вижте във видеата:

 

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Левски Лукойл, Константин Папазов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи