Балкан не сбърка срещу Черноморец у дома


Балкан не сбърка срещу Черноморец у дома
(сн. balkan-basket.com)
06-10-2019 20:11 | Мария Маринова

Балкан започна с победа защитата на титлата си в Националната баскетболна лига. Пред собствена публика в „Арена Ботевград“ тимът надви завърналия се в елита Черноморец с 83:70. Домакините водеха почти през целия мач, но съперникът им се движеше близо в резултата почти до самия край.

 

Балкан имаше лош ден от тройката, като направи доста пропуски, но пък компенсира с добър процент при стрелбата за две точки и повече асистенции.

 

И двата отбора не бяха в пълен състав. Гостите бяха дошли в Ботевград само с 10 играчи, докато домакините включиха в групата си юношата Георги Маринов на мястото на Марко Радонич, който пропусна мача заради лека травма.

 

В следващия кръг Балкан гостува на Академик в Правец, докато Черноморец посреща Рилски спортист.

 

Двубоят започна с немалко пропуска от страна и на двата отбора. Домакините на два пъти повеждаха с няколко точки, но съперникът им бързо стигаше до равенство. След първите десет минути Балкан все пак успя отново да излезе напред при 21:14 след няколко успешни атаки в края на частта.

 

Малко след началото на втория период „зелените“ поведоха с двуцифрена разлика при 29:19, което принуди Йордан Колев да вземе прекъсване. След него натискът на гостите се засили, стрелбата им тройката потръгна и 49 секунди преди края на първото полувреме те поведоха за първи път в срещата при 40:38. До края Михайло Секулович върна един кош и на почивката равенството бе възстановено – 40:40.

 

Балкан направи серия от 11:0 за старт на второто полувреме и се откъсна в резултата, най-вече заради по-стабилни изяви в подкошието. В следващите минути баскетболистите на Йовица Арсич поддържаха аванс от няколко точки, а преди заключителната четвърт той отново бе двуцифрен при 66:56.

 

През последната част на два-три пъти Черноморец се доближаваше на 6-7 точки от съперника си. Балкан  обаче не изпусна водачеството си, а след силни финални минути спечели убедително.

 

Дейшон Найт бе най-резултатен за победителите с 21 точки. По 17 имат Димитър Димитров и Михайло Секулович. С 10 е Крис Минков.

 

Джамал Кинг вкара 21 точки за Черноморец. По 10 имат Блейк Рейнълдс (11 борби) и Тевън Джоунс. Силно се включи и Миленко Велкович с 18 борби и 5 точки.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БАЛКАН - ЧЕРНОМОРЕЦ

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2019/2020

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2019/2020

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2019/2020

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2019/2020

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Балкан, Черноморец
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи