Георги Глушков за старта на НБЛ и ситуацията в А групите


Георги Глушков за старта на НБЛ и ситуацията в А групите
(сн. BGbasket.com)
10-10-2019 17:00 | Мария Мицова

Георги Глушков коментира първенствата при мъже и жени - стартът на НБЛ и предстоящите такива в А групите.

 

"Гледах два мача от първия кръг, не са лоши. Резултатът видях на Черноморец, новак, добре се представи в Ботевград, не е като предния път, когато бе в елита. 119 точки вкараха в Пловдив, иска ми се да вървят напред и младите момчета, добре изглеждат и младежите от Академик София, Черно море също е отбор с млади играчи," отбеляза за НБЛ той.

 

Глушков обясни решението за разделяне на женското първенство на две групи основно с финансовите проблеми на всички останали отбори след първите два. "Черно море Одесос, ако дойде четири пъти до София само в първата част, ще е убийствено. Ние молим отборите да играят, ако не бяха така групите, щяхме да останем с 4 отбора," каза президентът на БФБ.

 

"А група не върви добре. Скоро може би ще останем като Сърбия, само с млади играчи. Но това могат да си позволят. В същото време имаме аматьорски лиги, добре организирани, но и там не е за млади. Притеснително е, че мъжката част скоро ще стане като женската, защото не могат да издържат младите играчи, на по 20 години, те вече трябва да взимат заплати... За съжаление не се получи идеята със студентските отбори," завърши Глушков.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи