Прогнозите на Антон Диков: Най-интересно ще е в Плевен


Прогнозите на Антон Диков: Най-интересно ще е в Плевен
10-10-2019 13:25 | BGbasket.com

Втори кръг в НБЛ стартира рано-рано със завръщането на Черно море в Двореца на културата и спорта и домакинството срещу Левски Лукойл. След 5/5 от първия кръг анализаторът на BGbasket.com Антон Диков е готов с новите си прогнози.

 

Черно море тича - Левски Лукойл
Мач с изявен фаворит. Смятам, че "сините" ще спечелят без никакъв проблем. Идеален момент за Константин Папазов да даде еднакво игрово време на всички състезатели и да изпробва всичко. Не виждам къде, в коя част от играта могат да се противопоставят "моряците". От своя страна те бяха близо до сензация в първия кръг да изненадат Академик, подсилиха се и с американски гард, и все пак смятам, че единственото което могат да постигнат е загуба с по-малка разлика. Черно море играе много нахъсано и вдъхновено, но се видя класата на Левски и тази защита трудно ще се пробие.


Спартак Плевен - Академик Бултекс 99
Един от най-интересните мачове този кръг. Тук смятам, че плевенчани ще постигнат домакинска победа и ще зарадват своята публика. Те изиграха нелош мач в Самоков в и на моменти бяха много близо до Рилски. Знаем колко трудно се играе в Плевен и смятам, че домакините ще победят пловдивчани, които от своя страна влизат със самочувствие след разгрома над Ямбол. Трябва да отбележим, че в състава на Академик се завръща и Шакир Смит, който е също още един коз в състава на Асен Николов, но аз смятам че Спартак ще са победители в тази среща.


Черноморец - Рилски спортист
Приятно съм изненадан от бургазлии, които изиграха много добър мач в Ботевград. В тази среща смятам също, че имат своите шансове срещу Рилски но самоковци ще са крайните победители. Рилски ни показват много добра форма, разполагат с дълбочина в състава и с дълга пейка. Смятам, че те са по-класният отбор и ще са победител в тази среща.


Ямбол - Берое
Двата отбори винаги са ни предоставяли интересни сблъсъци. В зала "Диана" се играе трудно и съставът на Берое е наясно с това. Ямболии имат да измиват срама от разгрома от предната седмица и ще са пределно мотивирани пред своя публика. Берое имат тежък сблъсък във ФИБА и старозагорци ще са доста изморени, но все пак смятам че ще спечелят срещата. Въпреки умората, разполагат с по-класния състав и ще са крайни победители. Ямбол изглежда доста далеч от оптимална форма към момента.


Академик София - Балкан
Съседското дерби, в което има изявен фаворит и това е шампионът Балкан. Тук смятам, че ботевградчани ще победят макар и доста трудно. Академик измъкна много важна победа в 1-ви кръг, но сега ще имат доста по-класен състав срещу себе си и няма да успеят да постигнат успех. Балкан не ни показва нивото, което искат да виждат феновете на тима и се вижда спад в сравнение с миналата година. Започнаха доста неубедително сезона, а и смениха двама от играчите, може би в течение на сезона ще се сработят и резултатите ще си дойдат. Въпреки лошата форма моята прогноза е победа за Балкан.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Балкан
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи