Станислав Бояджиев: Успехите ни бяха постигнати с много труд


Станислав Бояджиев: Успехите ни бяха постигнати с много труд
(сн: Тони Тончев, BGbasket.com)
10-10-2019 15:41 | Мария Маринова

Станислав Бояджиев е един от най-успешните треньори в историята на женския ни баскетбол. Именно под негово ръководство славният Левски Спартак печели редица отличия, включително два пъти Купа „Лиляна Ронкети“ и Купата на европейските шампиони. Ето какво сподели той на днешната среща на легендите в Музея на спорта:

 

Във времето тези момичета са доказали, че са най-добрите. Това не е само мое мнение. В този период даже те бяха най-добрият отбор в Европа. Това се споменаваше във всички издания и от другите федерации.


Мога да кажа, че за мен беше удоволствие да работя с тях. Това, което са постигнали, е с много труд. При тях това беше основното и затова постигнаха тези успехи. Те просто знаеха как да го направят. Ненапразно в нашия отбор по това време имахме осем състезателки от националния отбор.

 

Тогава баскетболът беше на едно много високо ниво – и при мъжете, и при жените. За съжаление, времената се промениха и само честваме. Иска ми се да постигнем нещо и с тези, които са в момента.

 

Много може да се говори за тези момичета. Много са важни и тези, които са били до тях и са ги подкрепяли. На полуфинала с Агон 08 зала „Универсиада“ беше пълна и отвън имаше още толкова, които искаха да влязат. Имаше интерес и желание на феновете да видят този отбор. Те не само бяха най-хубави, но и най-добри и играеха красиво.

 

Мога с радост и умиление да си спомням тези мачове, всичките са ми в главата. Да не говорим, че първите две Ронкети бяха спечелени с по една точка. Даже на първата никой не ни слагаше в сметките, но след този знаменит кош на Красимира Барзова в последната секунда беше първият успех на отбора, който след това продължи да се развива.

 

Искам да пожелая на всички, особено на състезателките да са живи и здрави те и семействата им, и дай, Боже, да продължим да честваме тези успехи."

 

__________________

 

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

Следвайте BGbasket.com в Twitter

 

Следвайте BGbasket.com в Instagram


Тагове: Станислав Бояджиев, 100 години баскетбол
Коментари
Други новини