Нов треньор застава начело на женския НСА през този сезон


Нов треньор застава начело на женския НСА през този сезон
(сн: BGbasket.com, архив)
11-10-2019 14:28 | Мария Маринова

НСА ще започне новия сезон в женската А група с нов треньор. Начело на отбора застава Мария Цанкова-Калоянова, която бе помощник в щаба на досегашния наставник Цанко Цанков.

 

„Ръководството на клуба ми предложи и аз с удоволствие се съгласих. Все пак миналата година бях помощник на този отбор. Смятам, че като бивша баскетболистка и преподавател в Национална Спортна Академия "Васил Левски" ще мога да предам от своя опит и знания на състезателките“, сподели Цанкова пред BGbasket.com.

 

Тя разкри и повече за състава на тима през новия сезон: „Отборът е изграден от момичета, които са студентки,  девойки от школата, също така и две девойки с двоен лиценз от Левски.“

 

Относно амбициите на НСА през новия сезон, Цанкова заяви: „Нямаме конкретно поставена цел. За нас е важно момичетата да се развиват и да играят добър баскетбол.“

 

Според нея разделянето на А група на регионален принцип е „напълно нормално спрямо финансовите възможности на клубовете“. Не така обаче стои въпросът с липсата на чужденки в българското първенство.

 

„Мое лично мнение е, че забраната за чужденки не се отразява много положително. С нея спряха участието си в женското първенство отбори като Нефтохимик, Хасково, Дунав, Рилски спортист. С чужденките нивото на първенството беше по-високо, срещите бяха по-интересни и имаше по-голям зрителски интерес“, смята Цанкова.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: А група - жени, НСА, Мария Цанкова
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи