Седми мемориал на името на Тодор Ненов се проведе в Пловдив


Седми мемориал на името на Тодор Ненов се проведе в Пловдив
(сн. sportenplovdiv.com)
14-10-2019 09:08 | Станко Стоянов

За седми път в Пловдив се състоя мемориал „Тодор Ненов“, с който  бе почетена паметта на големия пловдивски треньор, помнен не само с постигнатите успехи, но и с пълната всеотдайност към баскетбола, на който посвети живота си. Едновременно бе отбелязан за трети път и Деня на баскетболните треньори.

 

С едноминутно мълчание и аплодисменти бе оказана почит към делото на починалите професионални треньори и на други, също оставили значими следи в развитието на баскетбола в Пловдив и в България. По традиция тези прояви се провеждат под егидата на областния управител Здравко Димитров, бивш баскетболист и кандидат за кмет на Пловдив.

 

По случай 100-годишнината на баскетбола в България той бе награден от  президента на Българската федерация по баскетбол Георги Глушков със златна юбилейна значка. Същото отличие бе връчено и на дългогодишния баскетболен деятел Станко Стоянов.

 

С юбилеен медал бяха наградени бивши баскетболистки на Марица - национални състезателки, участвали на олимпийски игри, световни и европейски първенства, сред които Ангелина Михайлова, Цонка Вайсилова, Лалка Хорозова, Мариана Иванова, Йорданка Плачкова, а също шампионки от златните години на Марица, както и носителки на националната купа.

 

Със същия медал бе удостоен по случай своята 75-а годишнина треньорът Манчо Бонев и емблемата на женския Академик Тодорка Николова - дългогодишна състезателка, треньор и сега президент на клуба. 

 

Посмъртно юбилеен медал за голямата Пенка Стоянова бе връчен на нейната дъщеря Теодора.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи