Георги Глушков: Имали сме много звезди, но легендите са малко


Георги Глушков: Имали сме много звезди, но легендите са малко
(сн. sportenplovdiv.com)
14-10-2019 19:20 | sportenplovdiv.com

Президентът на Българската федерация по баскетбол Георги Глушков беше в Пловдив на мемориалния турнир „Денят на треньорите“, на който награди легенди на пловдивския баскетбол по случай 100-години баскетбол в България и 60-годишнината на БК Марица.

 

„Пловдив е един от баскетболните центрове на България. Радвам се, че зала „Строител“ е жива. Последните години е трудно да се управлява, да се поддържа зала. Пловдив е една голяма част от българския баскетбол. Имали сме много звезди, но легендите са малко. Една от тези легенда е незабравимата Пенка Стоянова. Легендите са нещо различно, въпреки че в днешно време всеки е легенда. Легендарен играч се става, когато си постигнал нещо с клубен и национален отбор и си оставил голяма диря", заяви Глушков пред Sportenplovdiv.com.

 

"Пловдив е голям град, градът икономически също започна да се възражда. Тук се развива много спортът. Пловдив е един от първите градове, които започват да развиват баскетбол. Този турнир е много хубав, защото ще почетем големите пловдивски треньори и ще наградим пловдивските баскетболни деятели по случай 100-години баскетбол в България", добави президентът на федерацията.

 

На 11 ноември ще е голямото честване по случай 100-години баскетбол в България.

 

__________________

 

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

Следвайте BGbasket.com в Twitter

 

Следвайте BGbasket.com в Instagram


Тагове: Георги Глушков
Коментари
Други новини