Везенков: Миналия сезон не играхме баскетбола, който се очакваше от нас


Везенков: Миналия сезон не играхме баскетбола, който се очакваше от нас
16-10-2019 17:28 | BGbasket.com

Александър Везенков даде обширно интервю за гръцката версия на Eurohoops, в което за пореден път обясни ситуацията в Олимпиакос без участие в местното първенство и за целите на тима.


Той отново обеща да раздава всичко от себе си, за да помага на гранда от Пирея, като новите неща, които добави, бяха по отношение на съперничеството с Панатинайкос.


Запитан дали сблъсъкът с ПАО през миналия сезон, в който Олимпиакос напусна терена и оттам започна водовъртежът в гръцкото първенство, е оказал толкова огромно влияние върху отбора му, Везенков обясни: "Мисля, че негативните резултати бяха повлияни от съвкупност от неща. Първо и основно обаче, ние не отговорихме на очакванията и не играхме баскетбола, който се очакваше от нас. И останалите неща се натрупаха, но когато не си готов и не приемаш, че не играеш добре, е лесно да си търсиш извинения. Да, имаше лоши неща, като контузията на Василис Спанулис, важен за нас и на игрището, и в съблекалнята. Много неща допълниха ситуацията, но това е вече минало, трябва да забравим и да мислим за новия сезон."


"Тази година няма да има средно положение - това, че ще играем само Евролига или ще ни помогне много, или ще ни навреди много. Ще опитаме да се държим заедно, да работим здраво. Сега ще имаме повече време да се радваме на победите и да обмисляме загубите. Ще е странно, но ще се постараем да имаме повече дни като победители," допълни Везенков.

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Александър Везенков, Олимпиакос,
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи