Черноморец с най-много глоби след първото заседание на ДАС


Черноморец с най-много глоби след първото заседание на ДАС
(сн. balkan-basket.com)
17-10-2019 13:12 | BGbasket.com

Дисциплинарно-административният съвет към Националната баскетболна лига се събра за първи път през този сезон. Съветът наложи глоби на няколко клуба, като от решенията става ясно, че най-много санкции има за Черноморец.

 

Бургаският тим е наказан с 500 лева заради това, че на скамейката на тима по време на домакинството на Рилски спортист е имало само 14 броя седящи места при задължителни 16 по наредба. Клубът ще трябва да заплати още 200 лева, тъй като не е осигурил забавления за публиката на почивката. Предвид това, че нарушението е първо такова, санкцията не е максимална. Черноморец е наказан и с още 200 лева, тъй като Джамал Кинг и Робърт Георгиев са носили по време на срещата пристягащи аксесоари с различен доминиращ цвят от тези на останалите състезатели.

 

Спартак Плевен е санкциониран с 400 лева заради получени технически нарушения в срещата с Академик Бултекс 99. 300 от тях са за първото и второто такова нарушение на мениджъра Богдан Петков, а останалите 100 са заради капитана Тодор Тодоров.

 

Спартак и Черноморец са получили и указания да приведат в състояние, съответстващо на нормативната уредба, уреда за 24 секунди.

 

Заради получени технически нарушения в двубоя с Черно море Тича с по 100 лева са наказани старши треньорът на Левски Лукойл Константин Папазов и баскетболистът на тима Куан Чийтъм.

 

„Моряците“ са предупредени и че трябва да приведат оборудването в залата в състояние, съответстващо на нормативната уредба, като неизправностите са свързани с резервното табло и на радиоуредбата. В случай, че това не бъде направено до следващия домакински мач, ще има санкция.

 

Академик София също има глоба от този кръг. Тя е в размер на 100 лева за получено техническо нарушение на Костадин Лазаров в двубоя с Балкан.

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, ДАС, Черноморец
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи