Берое отново ще радва малките ученици в Стара Загора


Берое отново ще радва малките ученици в Стара Загора
(сн. facebook.com/Beroebasketball)
17-10-2019 19:11 | BGbasket.com

Баскетболният мъжки Берое отново ще радва малки ученици с кампанията „В час по физическо с БК Берое“.

 

Целта е провежднето на занимания с децата от началната степен на обучение в Стара Загора. Състезатели на клуба и треньори от школата и тази година ще проверя баскетболните умения на подрстващите.

 

Първото от заниманията в Стара Загора бе проведено в двора на II ОУ „Петко Р. Славейков“. Ученици от началната степен на учебното заведение взеха участие в щафетни игри  и занимания с топка, подготвени от треньорите в школата на отбора – Мартин Раднев, Планимир Дафинов и Николай Колев.

 

Радващото е, че и през настоящата година интересът от страна на училищата в Стара Загора към инициативата „В час по физическо с баскетболен клуб Берое“ е голям.

 

„Децата от 1-ви до 4-ти клас почти нямат възможност да тренират баскетбол в рамките на учебните часове по физическо възпитание, затова баскетболен клуб Берое предоставя тази възможност. Надяваме се, че по този начин ще ги стимулираме да водят по-активен спортен живот“, заяви по повод инициатива председателят на УС на БК Берое Васил Кифев.

 

Всички деца и техните родители ще бъдат поканени да присъстват на домакинките срещи на Берое през сезона, за да се запознаят отблизо с най-високото ниво на баскетбола у нас и да се запалят към играта като цяло.

 

__________________

 

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

Следвайте BGbasket.com в Twitter

 

Следвайте BGbasket.com в Instagram


Тагове: Берое
Коментари
Други новини