Иван Чолаков: Напредъкът ще се види срещу по-равностойните съперници


Иван Чолаков: Напредъкът ще се види срещу по-равностойните съперници
(сн. BGbasket.com)
18-10-2019 23:27 | Мария Мицова

Старши треньорът на Ямбол Иван Чолаков коментира след двубоя с Левски Лукойл в третия кръг от НБЛ, че има причини за оптимизъм в тима и показва напредък. Разликата между Ямбол и Левски стана в края на двубоя, като преди това стигаше между 7 и 15 точки.

 

"До началото на четвъртата част мисля, че стояхме прилично добре, спрямо съотношението на силите. Казах и в съблекалнята, че ние в този мач няма какво да загубим, да си отпуснат главите. Левски водеше със 7-8, после 15, после пак се върна до 7-8, накрая се получи срив, но го има в баскетбола," обясни наставникът.

 

Прогресира ли Ямбол? "Мисля, че показваме напредък, в първите три кръга играхме с по-силни противници. Срещу по-равностойните противници ще покажем доколко сме израснали, надявам се да има такова израстване. Единият ни американец показа, че има нужната атлетика, но трябва да го канализираме в отборната игра. Можем да сме още една идея по-добре, така ще представляваме някаква стойност. Можем да правим промени само ако става въпрос за замяна на играчи, защото финансите ни не ни позволяват друго."

 

Настоящото първенство? "Смятам, че Балкан и Берое могат да са още с малко по-висока стойност, разбрах, че и Рилски спортист са случили на попълнения. Надявам се първенството да е интересно като миналогодишното. Вдигнахме посещамеостта, което е и идеята."

 

"Приятно изненадан бях на нашия първи домакински мач, имаше над 1300 човека, което ме обнадеждава. Вярвам, че с този добър мач по телевизията сме показали на феновете, че имаме някаква класа, с която заслужава да дойдат да ни гледат на следващия домакински мач," завърши Чолаков.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Ямбол
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи