Александър Везенков: Не ми е проблем да си спечеля мястото в отбора


Александър Везенков: Не ми е проблем да си спечеля мястото в отбора
(сн: BGbasket.com)
19-10-2019 16:47 | Мария Маринова

Баскетболистът на Олимпиакос Александър Везенков за кратко се прибра в България, за да участва в детски празник в Ботевград. Националът е убеден, че ще си спечели мястото в клубния си отбор, въпреки че в момента не получава много игрово време.

 

„Не се притеснявам, чувствам се добре. Знам, че изоставам малко в този момент от гледна точка на подготовка, защото не съм бил с тях, но не ми е проблем лека-полека да си спечеля мястото в отбора и да се опитам да му помогна, заяви Везенков.


Той коментира и отсъствието на Олимпиакос от елита в Гърция: „Тежко е за хората, всеки иска да гледа отбора си в гръцкото първенство и да гони още една цел. Евролигата в момента е много трудна цел, както са нещата. Нека бъдем реалисти. От друга страна има време за повече тренировки и да усъвършенстваш качествата си, така че е интересно.“

 

Според него участието само в едно състезание има негативно влияние. „По мое мнение пречи. Там намираш ритъм и баскетболисти, които не са играли, поддържат форма. Все пак това са мачове. Ние искаме да играем, а не само да тренираме, но така е решило ръководството и ще опитаме да свикнем с това“, заяви националът.

 

Въпреки че през този сезон Олимпиакос ще играе само в Евролигата, Везенков и много от съотборниците му останаха в отбора. „Другите момчета са там много години и са спечелили много неща. За тях е много по-различно. Аз видях нещо позитивно в това, което ми казаха треньорът и ръководството. За съжаление сега треньорът се смени, но това е част от нашия спорт. Ще видим дали ще има промени в този пост. Ние просто трябва да тренираме и да опитваме да даваме всичко най-добро“, заяви той.

 

Баскетболистът се изказа ласкаво и за досегашния си наставник Дейвид Блат. „Това е човек, който дава пример на всички – да не се отказваш от това, което обичаш и да се бориш с една болест, която е изключително тежка и ти дава предизвикателства всеки ден. Той показа, че е човек и треньор от много голямо величие. Само адмирации за това, което се опитва да прави. Пожелавам му да е добре“.

 

Везенков отрече появилите се информации в гръцките медии, че вече е получил предложение за нов договор от Олимпиакос. Сега няма нищо такова. Не знам дали ще ми предложат. Като стане това, ще го обсъдим и ще видим“, заяви той.

 

Утопия ли е един ден да видим Александър Везенков в български отбор? „В този момент да. В бъдеще не знам. Като стана на 35-36 г., ще видим. Баща ми е играл за този отбор, защо не традицията да продължи…“, заяви той.

 

По всяка вероятност Александър Везенков няма да играе за България по време на предстоящите европейски квалификации през февруари, както се и очакваше. Причината е застъпването на мачовете с тези на клубния му тим Олимпиакос.

 

„Както сега стоят нещата, без да изключвам нищо, много ще е трудно. Мачовете са нагъсто. Винаги искам да играя за България и да помагам, но много пъти не зависи от нас, състезателите. Ще видим каква е ситуацията. Ще се чуя с президента и треньора да видим дали нещо може да се направи, но към този момент е трудно да се случи“, заяви Везенков.

 

 

__________________

 

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

Следвайте BGbasket.com в Twitter

 

Следвайте BGbasket.com в Instagram


Тагове: Александър Везенков, Олимпиакос
Коментари
Други новини