Давидов: Възхитен съм от отношението, вече срещу всички играем добре


Давидов: Възхитен съм от отношението, вече срещу всички играем добре
(сн. LAP.bg, архив)
19-10-2019 22:07 | Мария Мицова

Старши треньорът на Академик София Георги Давидов коментира мача на своя тим срещу Рилски спортист пред BGbasket.com. С много проблеми с контузии, младият му състав за пореден път успя да се представи на ниво в Самоков.

 

"Мисля, че срещу всички вече играем силно, но все пак загубата си е загуба. Рилски спортист победи заслужено, поздравявам ги, те са по-класни състезатели, имаха доста голямо предимство в подкошието. Мисля, че се справихме нелошо, Тихомир Желев, Игор Кесар, Данчо Бозов с двете си тройки, доста ни затрудниха," заяви Давидов. "Поздравявам и моя отбор, възхитен съм от отношението, 30 асистенции, само 11 грешки, при трагичен процент от тройката, което е нашата сила. Важното е, че имахме отворени шутове. Всеки може да има лош ден в нападение. Загубата е зад гърба ни, имаме много важен мач с Академик Бултекс."

 

Контузиите и проблемите в състава? "Играхме само с един гард - Лъчезар Димитров, който се справи блестящо. Мисля, че се справяме добре с тази ситуация, не можем да рискуваме състезателите си. Има лошо стечение на обстоятелствата с Александър Милов, който има проблем в прасеца, на мен ми е много нужен. Наистина се надявам от следващата седмица да се включи, защото е много важен за нашия отбор."

 

Като титуляр игра 17-годишният Дамян Минков, а още един 17-годишен талант - Константин Паисиев - бе включен за първи път в състава. "В нашия клуб много се радваме, че привлякохме Константин Паисиев. Следим го от дълго време, поне лично аз. Момче на позиция гард със страшно много талант и потенциал. Дамян Минков - искам да го гледате този сезон, неговата игра ще говори за него, не аз," завърши Давидов.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Академик София
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи