Ивко Ивков: Винаги е по-специално, когато играеш пред родната публика


Ивко Ивков: Винаги е по-специално, когато играеш пред родната публика
(сн. balkan-basket.com)
20-10-2019 09:01 | Мария Маринова

Баскетболистът на Балкан Ивко Ивков игра силно при победата на неговия тим срещу Черно море Тича. След срещата той сподели и впечатленията си от представянето на „зелените“.

 

„Мисля, че изиграхме един нелош мач. Бяхме се подготвили много добре. Играхме добра защита, на моменти допуснахме някои грешки и отворени стрелби, но като цяло мачът за нас беше добър. Във Варна повечето са млади момчета. Стараят се, играят добре. Мисля, че с течение на времето ще започнат да играят все по-добре и по-добре“, заяви Ивков.

 

Той сподели и как се чувства в родния си клуб, където се завърна през лятото: „Чувствам се доста добре в отбора на Балкан, старая се да тренирам здраво, да се влагам на 100%. Радостен съм, че играя по-добре. Надявам се за напред да е все по-добре. Винаги е по-специално, когато играеш пред родната публика, особено пред тази публика в Ботевград, която е най-добрата в България според мен. Те винаги ни подкрепят и са шестият играч на терена.“

 

Според него Балкан скоро ще започне да изглежда още по-добре. „Атмосферата в отбора е доста добра. Новите момчета доста добре напаснаха на отбора. Всички се разбираме. Трябва ни само още малко време и мисля, че нещата ще са перфектни накрая на сезона“, смята Ивков.

 

В сряда шампионите стартират участието си във ФИБА Къп с домакинство на Енисей Красноярск. „Започнахме да се готвим по малко за Енисей. Те са много добър отбор. Ще ни бъде доста трудно. Ако покажем това, което тренираме и всички успеят да покажат това, което могат, мисля, че ще се получи един добър мач и може да победим. Няма непобедими отбори“, категоричен е баскетболистът.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Балкан, Ивко Ивков
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи