Борислава Мандур: За нас ще са важни не резултатите, а развитието на децата


Борислава Мандур: За нас ще са важни не резултатите, а развитието на децата
(сн. BGbasket.com, Тони Тончев)
21-10-2019 14:29 | Мария Мицова

Старши треньорът на Септември 97 Борислава Мандур ще залага изцяло на млади момичета през този сезон в женската А група.

 

Без най-опитната в миналогодишния състав Ивона Илиева, без топреализатора на тима Илияна Георгиева, Септември изглежда по-различно, но това е нещо, с което Мандур иска вече младите да се справят, за да растат нагоре.

 

В събота Септември взе първа победа в А група, срещу Шампион 2006. "Приятно съм изненадана от играта ни в този мач. Показахме доста от нещата, които искам да правим. Но ще бъдем непостоянни, нормално е. Взехме решение да дадем възможност на малките да се развиват, в нашето първенство това е единственият смисъл," сподели Мандур за двубоя.

 

"Започнахме този сезон по различен начин от предишния, тъй като съставът ни е доста променен поради отсъствието на пет основни състезателки. Най-опитният ни играч Ивона Илиева към момента прекрати състезателната си кариера, Михаела Петрова има здравословни проблеми, а Александра Мандур и Илияна Георгиева заминаха за Рим в най-добрата школа за развитие на млади играчи - Стела Адзура. Валентина Веселинова пък беше привлечена след добрите си изяви за националния отбор от помощника на Лъчезар Коцев - Гергана Славчева, която е треньор в Славия," обясни още тя за сезона.

 

"Хубавото е, че в БК Септември 97 се работи добре и независимо, че излизат пет основни състезателки, ние имаме момичета родени 2002 и 2003 на които ще дадем шанс да играят за женския отбор. Смятам, че по този начин ще добият опит и самочувствие, което ще им помогне за представянето им в старша възраст и националният отбор. Разчитаме само на момичета от нашата школа, единственото ново попълнение е Валентина Горанова от Монтана. Безспорният лидер на отбора очаквам да бъде Константина Какогиани и тя да бъде състезателят, който води останалите и дава пример с характера си на терена."

 

"Тук е моментът да благодаря на нашия президент Красимир Ганчев, който тази година осигури екипировка за цялата школа и винаги ни помага финансово. Ние сме малък клуб, но през годините сме доказали, че се стараем да работим добре и резултатите, които имаме го доказват."

 

"Този сезон ще бъде труден за нас, но най-важното нещо за мен ще бъдат не резултатите, нещо което ние треньорите в България често забравяме, а развитието на тези деца. На мен си пожелавам да бъда много търпелива, за да постигнем целите, които сме си поставили. Дано търпението ми бъде възнаградено!," завърши Борислава Мандур.

 

__________________

 

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube

 

 

Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

Следвайте BGbasket.com в Twitter

 

Следвайте BGbasket.com в Instagram


Тагове: Септември 97,
Коментари
Други новини