Борислава Мандур: За нас ще са важни не резултатите, а развитието на децата


Борислава Мандур: За нас ще са важни не резултатите, а развитието на децата
(сн. BGbasket.com, Тони Тончев)
21-10-2019 14:29 | Мария Мицова

Старши треньорът на Септември 97 Борислава Мандур ще залага изцяло на млади момичета през този сезон в женската А група.

 

Без най-опитната в миналогодишния състав Ивона Илиева, без топреализатора на тима Илияна Георгиева, Септември изглежда по-различно, но това е нещо, с което Мандур иска вече младите да се справят, за да растат нагоре.

 

В събота Септември взе първа победа в А група, срещу Шампион 2006. "Приятно съм изненадана от играта ни в този мач. Показахме доста от нещата, които искам да правим. Но ще бъдем непостоянни, нормално е. Взехме решение да дадем възможност на малките да се развиват, в нашето първенство това е единственият смисъл," сподели Мандур за двубоя.

 

"Започнахме този сезон по различен начин от предишния, тъй като съставът ни е доста променен поради отсъствието на пет основни състезателки. Най-опитният ни играч Ивона Илиева към момента прекрати състезателната си кариера, Михаела Петрова има здравословни проблеми, а Александра Мандур и Илияна Георгиева заминаха за Рим в най-добрата школа за развитие на млади играчи - Стела Адзура. Валентина Веселинова пък беше привлечена след добрите си изяви за националния отбор от помощника на Лъчезар Коцев - Гергана Славчева, която е треньор в Славия," обясни още тя за сезона.

 

"Хубавото е, че в БК Септември 97 се работи добре и независимо, че излизат пет основни състезателки, ние имаме момичета родени 2002 и 2003 на които ще дадем шанс да играят за женския отбор. Смятам, че по този начин ще добият опит и самочувствие, което ще им помогне за представянето им в старша възраст и националният отбор. Разчитаме само на момичета от нашата школа, единственото ново попълнение е Валентина Горанова от Монтана. Безспорният лидер на отбора очаквам да бъде Константина Какогиани и тя да бъде състезателят, който води останалите и дава пример с характера си на терена."

 

"Тук е моментът да благодаря на нашия президент Красимир Ганчев, който тази година осигури екипировка за цялата школа и винаги ни помага финансово. Ние сме малък клуб, но през годините сме доказали, че се стараем да работим добре и резултатите, които имаме го доказват."

 

"Този сезон ще бъде труден за нас, но най-важното нещо за мен ще бъдат не резултатите, нещо което ние треньорите в България често забравяме, а развитието на тези деца. На мен си пожелавам да бъда много търпелива, за да постигнем целите, които сме си поставили. Дано търпението ми бъде възнаградено!," завърши Борислава Мандур.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Септември 97,
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи