Брандън Йънг: ФИБА Къп е предизвикателство, сигурно е едно - ще се борим 40 минути


Брандън Йънг: ФИБА Къп е предизвикателство, сигурно е едно - ще се борим 40 минути
(сн. BGbasket.com)
23-10-2019 09:25 | Мария Мицова

Брандън Йънг е едно от впечатляващите нови имена в НБЛ с екипа на Левски Лукойл. Днес от 18.15 часа той ще дебютира за "сините" и във ФИБА Къп, в гостуването на Цмоки Минск.

 

BGbasket.com разговаря с американския гард, който описва себе си като "човек, който работи здраво, забавен, и обичам да побеждавам. И да ме виждат и да мислят - той се раздаде днес."

 

"Всичко е наред, свиквам с града, градим колектив със съотборниците. Минал е само около месец и нещо, така че имаме време, имам още доста да науча и видя. Засега обаче всичко е ок," сподели 27-годишният играч.

 

"Знаем, че трябва да се готвим за всеки мач по отделно. Имаме доверие на треньорите ни, че ще ни подготвят по най-добрия начин за мача с Минск. Вярваме и един на друг, трудим се здраво и трябва да следваме плана. Видяхме, че Цмоки Минск са добри в нападение, но и в защита също. Плеймейкърът им наистина е много добър, раздава много добре топката. Знаем, че ще е трудно, защото сме пред тяхна публика, но ще сме готови."

 

Преди няколко дни старши треньорът на Левски Константин Папазов призна, че играчите му са по-големи оптимисти от него и Йънг го потвърди: "Би могло да се каже. Но е предизвикателство. Сигурното е едно, че стъпим ли на терена, ще се борим, ще се борим здраво 40 минути. Това е, баскетболът е такъв, в края на деня искаш да си сигурен, че си дал всичко от себе си там."

 

Доминацията в България може ли да се окаже заблуда? "Не подценяваме никога никого. Нашата работа е да играем баскетбол, и ние може да имаме лош ден, не знаеш никога. Неуважително е да подценяваш съперника, и към него, и към себе си като баскетболисти. Просто не е правилно."

 

Брандън има и сезон в Украйна, с екипа на Черкаски Мавпи, затова познава отлично другите два противника в групата на Левски - Киев и Днипро: "Двата отбора в нашата група са най-трудните в Украйна - Киев и Днипро. Днипро играят от дълго време заедно, движат отлично топката, а за Киев знам, че имат страхотен треньорски щаб, привлекли са нови играчи. Тяхното първенство е силно."

 

Той бе изненадан от думите на наставника си, че е най-добрият защитник, който е виждал на гардовата позиция от години насам: "Това е страхотно. Аз просто правя каквото е нужно да помагам на съотборниците си. Ако имат нужда от мен да съм най-агресивния защитник, да пазя противниковия гард, това ще сторя. Да го чуя от треньора, предвид как той води мачовете, е наистина страхотно, ще трябва да поддържам нивото цял сезон."

 

И накрая - трудно ли се играе в отбор, чиято сила е защитата: "Не, ако всички сме на едно ниво в защита, нещата ще се случват много по-лесно в нападение. Засега всички вършим работата в защита и това ни носи лесни кошове на контраатака. Ако продължаваме така в защита, ще ни е лесно и в нападение."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Левски Лукойл
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи