Академик София взе скалпа на Академик Бултекс 99


Академик София взе скалпа на Академик Бултекс 99
(сн. НБЛ)
25-10-2019 19:58 | BGbasket.com

Втората си победа за сезона взе отборът на Академик София, след 87:83 срещу Академик Бултекс 99.

 

Младият тим на Георги Давидов изигра отличен мач, като в последните минути издържа на напрежението и натиска на по-опитния си противник и така се поздрави с успеха.


Така след четири кръга и двата тима с име Академик са с актив 2-2, а съставът от Правец доказа, че на свой терен може да изненада и водещите отбори в НБЛ.

 

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА


Двата отбора започнаха много динамично, като се хвърлиха предимно в атака, но направиха куп пропуски само за броени минути. В средата на първата четвърт домакините дръпнаха леко, но в този момент Цветомир Чернокожев направи второ лично нарушение и напусна терена, а се разигра центърът на пловдивчани Обрад Томич. До края на първата част с по два фаула натежаха и гардовете от двете страни - Лъчезар Димитров, и Уилям Пери и Шакир Смит.

 

Играта продължи на скорост, което водеше и до пропуските, а в началото на втория период отново Академик София поведе със 7 напред. Както и в първата четвърт обаче, Академик Бултекс 99 бързо възстанови и за кратко дори обърна в своя полза. Шакир Смит наниза три бързи тройки, но четири минути преди почивката вече бе и с три лични нарушения.

 

Контролът се върна за състава от Правец, който продължи да води с 3-5 точки със силни изяви за титулярите. Тройка на Васил Бачев почти със сирената за край на първото полувреме направи 44:42 след 20 минути игра. Бачев и Смит бяха вкарали точно 2/3 от точките за пловдивския Академик до момента.

 

Три поредни тройки, и трите от високи високи играчи за Академик София в началото на второто полувреме вдигнаха пак разликата, а малко след това тя стана за първи път и двуцифрена. Сценарият се повтори и пловдивчани наваксаха, отново с далечна стрелба.


Нова тройка, но от другата страна, на Лъчезар Димитров, качи на 9 дистанцията със старта на последната четвърт. Всичко това, за да позволят домакините на противника пак да стопи, вече само до 1 точка, пасива си, с оставащи 6 минути от двубоя.

 

И пак размяна на тройки, пропуски и нарушения доведоха до финалните две минути, в които Академик София влезе с 3 точки преднина - 83:80.


Финалните моменти бяха много напрегнати и се наситиха от наказателни удари, от които победител излезе тимът на домакините.


Нов отличен мач, макар и като единствен чист плеймейкър изигра Лъчезар Димитров с най-добрите си до момента в мъжкия баскетбол 21 точки, плюс 7 асистенции и 6 борби. 19 точки добави Николай Николов, Андрей Иванов се отчете със 16 точки и 11 борби, 16 реализира и Николай Грозев.


Васил Бачев с 24 точки и 8 борби бе най-добър за гостите, 18 точки вкара и Шакир Смит. И Смит, и другия гард Уилям Пери обаче не доиграха мача заради натрупани фаулове, последните две минути и половина, в които се реши всичко.

 

20 асистенции и 40 борби наутрализираха повечето грешки на сметката на Академик София, а Академик Бултекс 99 овладя едва 30 борби в двубоя.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА АКАДЕМИК СОФИЯ - АКАДЕМИК БУЛТЕКС 99

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2019/2020

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2019/2020

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2019/2020

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2019/2020

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Академик София, Академик Бултекс 99
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи