Георги Давидов: Надявам се тази победа да не е последната


Георги Давидов: Надявам се тази победа да не е последната
(сн. НБЛ)
25-10-2019 22:35 | BGbasket.com

Старши треньорът на Академик София Георги Давидов бе доволен от представянето на своя отбор при победата срещу Академик Бултекс 99 в Правец. Ето какво сподели наставникът след срещата:

 

„Много важна победа срещу много труден за нас съперник. Ние нямаме победа срещу Академик Пловдив през последните две години и изобщо, откакто този наш отбор е сформиран. Това допълнително дава още по-добър привкус на победата. Много се радваме, че успяхме да спечелим срещу такъв стойностен отбор и то в мач, който в никакъв случай не бе лек.

 

Не беше ясно до края кой ще бъде победителят, но съм щастлив за нашите момчета, че показаха характер и запазиха спокойствие накрая, което ни позволи да затворим успешно мача.

 

Отличен Лъчезар Димитров. Когато той играе добре, ние просто сме друг отбор. Справи се много добре. Страхотен Андрей Иванов, който показва невероятно израстване. Доста стабилен и солиден в подкошието - и в нападение, и в защита. Въпреки че има още какво да подобрява, аз съм изключително доволен от него. Капитанът ни Николай Грозев, както и Николай Николов също бяха на много добро ниво, като добавим и силната игра на Николай Михайлов, въпреки плахото му начало, а също така много стабилен и със сериозен принос Александър Милов. Мисля, че наистина направихме впечатляващ двубой.

 

Имаме големи резерви в лицето на Цветомир Чернокожев, който като че ли се намира в някаква криза и ние ще направим всичко възможно да му помогнем да излезе от нея час по-скоро, защото той е много важен за нашия отбор.

 

Въпреки всичко, това е само една победа, сезонът тепърва започва и аз се надявам тя да не е последната. Продължаваме напред, момчетата тренират много сериозно, много здраво. Хвърлят се в тренировките с всички сили и това дава резултат."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Академик София, Георги Давидов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи