Теди Буков за хубавата победа на ЦСКА в А група: Ние трябва да бъдем люпилня на баскетболисти


Теди Буков за хубавата победа на ЦСКА в А група: Ние трябва да бъдем люпилня на баскетболисти
(Снимка: BGbasket.com, Тони Тончев)
28-10-2019 09:06 | Мария Мицова

Старши треньорът на отбора на ЦСКА, който се състезава в А група за мъже - Теди Буков - бе един от най-доволните след успеха над Славия в третия кръг от първенството. Въпреки младостта на състава му, момчетата изиграха наистина хубав мач срещу далеч по-опитния тим на "белите" и напълно заслужиха втората си победа за сезона.

 
"Със сигурност Славия са по-опитният отбор, с физическо и ръстово предимство. Но ние тренираме всеки ден, тренираме много здраво с идеята децата да се развиват и да стигат до такива победи, които да им дават увереността, че могат да играят голям баскетбол. Така те могат да си намерят и клубове, в които да продължат като професионалисти, ако ЦСКА още няма клуб в елита," коментира изненадващия успех Буков. "Първото полувреме определено бяхме респектирани от ръстта на Иван Тилев, опитен играч, играл в Лигата, в чужбина и играчи, които са гледали, когато са били малки на юноши. Бяхме респектирани, но им казах в съблекалнята, че трябва да повярват в това, което правят, и да правят нещата с още по-голяма увереност и това ще даде реален резултат. Борихме се повече, тичахме повече и победихме с това, че сме по-натренирани."

 

"Винаги е хубаво да побеждаваш. Ние в клуба си коментираме всеки ден, че трябва да намерим баланса. Докато на малките възрасти победите и развитието не са толкова тясно свързани, след като минат 18-19 години е част от играта и трябва да разбират, че е важно да побеждаваш."

 

"Отборите в А група този сезон са малко, но форматът не е лош. Ще изиграем 20 мача, в които ние като отбор сме аутсайдер във всеки един. За нас това ни дава възможност децата да се развиват и да се готвят за финалите на юноши, което трябва да е кулминацията на сезона."

 

"Повечето момчета, които играха преди за нас в А група като Ивайло Тонев, Георги Кендеров, Робърт Георгиев, Ангел Димитров  вече са си намерили отбори в НБЛ. Ние трябва да бъдем люпилня на баскетболисти. Както са Варна, както са били Ботевград, така трябва да се превърне ЦСКА. Това е и добра реклама за клуба и дай боже някой ден да се намери силен финансово човек и да се завърнем в елита и ние," си пожела накрая Теди Буков.

 

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: ЦСКА
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи