Росен Барчовски обмисля лагер на млади проекто-национали през януари


Росен Барчовски обмисля лагер на млади проекто-национали през януари
Съставът на Академик София получи похвали от Барчовски
29-10-2019 15:09 | Мария Мицова

Селекционерът на националния отбор за мъже Росен Барчовски ще е готов с програмата за работа и щаба си до средата на ноември. Това сподели той пред BGbasket.com, след като изгледа мачовете от кръга в юношеската Елитна група - Запад в зала "Триадица".

 

Засега в плановете му влиза сбор на млади проекто-национали преди първия прозорец от квалификациите. Барчовски похвали специално най-младия състав в НБЛ - Академик София.

 

"В момента най-добре играещият отбор в НБЛ е Академик София. Вярно е, че другите отбори са много нови и е ранна фаза, те след време ще подобрят играта си. Академик вече не са чак толкова млади, сработиха се заедно и това дава резултат, проектът им е добър," отбеляза Барчовски.

 

"Абсолютно това, което виждам, ме прави оптимист. Аз съм си оптимист винаги. Песимизмът е много лош съветник. Откакто се помня все се обяснява как баскетболът ни отива назад и ще изчезне, а той не изчезва никога и си продължава. Ще бъде добре да мислим оптимистично."

 

"Имам намерение да направим един кратък лагер през януари само с млади играчи, с потенциал за първия състав. Искам да ги видя, да се съберем, да изиграем няколко контролни срещи, може би с отбори от НБЛ. Търся пролука в календара, ще трябва задължително да има по-смел поглед."

 

Запитан дали вече е говорил с ядрото на националния тим, Барчовски допълни: "Не съм говорил лично с играчите, но ги следя. Аз ги познавам достатъчно добре, за мен е важно да са здрави и да получат място в отборите си, аз съм запознат с качествата им."

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: България, Евробаскет 2021
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи