Слаб старт провали Балкан в Румъния


Слаб старт провали Балкан в Румъния
(сн. FIBA.basketball)
29-10-2019 21:03 | BGbasket.com

Балкан претърпя първо поражение в груповата фаза на ФИБА Къп през този сезон. Българският тим отстъпи при визитата си на Клуж с 80:92. Ключова за крайния изход на срещата бе слабата първа четвърт, в която „зелените“ натрупаха пасив от 20 точки и до края така и не успяха да го стопят. Срещата се проведе в зала „Хория Демиан“ поради заетост на БТ Арена заради концерт на Енрике Иглесиас. За пореден мач в групата не бе Николай Вангелов, който дори не пътува с отбора за Румъния.

 

Балкан вкара 10 тройки срещу 7 за Клуж, но отстъпваше най-вече при стрелбата за две точки (36% срещу 57%), при асистенциите (14 срещу 23) и при борбите (37 срещу 44).

 

В следващия кръг баскетболистите на Йовица Арсич гостуват на Сьодертеле Кингс, докато за румънския тим предстои визита на Енисей.

 

ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА

 

Двубоят започна кошмарно за българския шампион. Клуж поведе с 16:2 след силни изяви на Патрик Ричард, а единственият кош на „зелените“ за първите шест минути бе на Кени Хол. Балкан правеше пропуск след пропуск, а след първата част изоставаше с най-голямата разлика в мача до момента при 11:31.

 

Вторият период бе доста по-равностоен. Гостите свалиха изоставането си до 15 точки в средата на частта, но след тройка със сирената на почивката Клуж водеше с 54:31.

 

Балкан направи серия от 9:2 в началото на второто полувреме, но след това домакините отново качиха разликата. Въпреки това, българският тим запази надежди за пълен обрат след две поредни тройки на Джордан Калахан за 45:60 преди последната част.

 

Клуж вкара първите два коша в началото на заключителната четвърт, но след 9 безответни точки, Балкан намали за 65:76. До края обаче отборът от Ботевград не успя да направи разликата едноцифрена и загуби срещата.

 

Джордан Калахан бе най-резултатен за гостите с 16 точки (четири тройки). Димитър Димитров и Дейшон Найт отбелязаха по 11 точки, с по 10 са Марко Радонич и Михайло Секулович.

 

За победителите Патрик Ричард вкара 19 точки, по 18 имат Керън Джонсън и Дарко Планинич. Артис Ате и Донатас Таролис добавиха по 10.

 

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА КЛУЖ НАПОКА - БАЛКАН

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ФИБА КЪП, СЕЗОН 2019/2020, ГРУПА G

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ГРУПА G НА ФИБА КЪП,  СЕЗОН 2019/2020

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: ФИБА Къп, Балкан, Клуж
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи