Лейкърс обърна Мемфис в историческа нощ за Дейвис (видео)


30-10-2019 10:09 | BGbasket.com

Лос Анджелис Лейкърс записа трудна победа в Националната баскетболна асоциация. Пред собствена публика „езерняците“ обърнаха Мемфис със 120:91, след като изоставаха с двуцифрена разлика през първото полувреме и направиха обрат в края.

 

Големият герой за победителите бе Антъни Дейвис, който избухна с 40 точки и 20 борби само за 31 минути игра, което не е правил нито един друг играч в НБА. Той застана 27 пъти на линията за изпълнение на наказателни удари и пропусна само веднъж, което е рекорд в историята на Лейкърс. Баскетболистът до последно бе под въпрос заради възпаление на рамото, като болката се засили допълнително след удар още в първата четвърт. За Мемфис с 16 точки е Джа Морант.

 

 

Далас нанесе първа загуба на Денвър, побеждавайки като гост със 109:106 най-вече след силна последна четвърт. Най-резултатни за победителите бяха Макси Клебер и Тим Хардауей с по 14 точки, като още седем техни съотборници завършиха с двуцифрен точков актив. За домакините Пол Милсап наниза 23 точки, 19 и 11 борби има Уил Бартън, а с трипъл-дабъл от 10 точки, 10 борби и 10 асистенции е Никола Йокич.

 

 

В другия мач, изигран тази нощ, Маями надви Атланта у дома със 112:97. Тайлър Хероу бе най-резултатен за успеха с 27 точки, за съперника над всички с 30 бе Джон Колинс. По-неприятното за Атланта бе контузията на Трей Йънг, който изкълчи глезен още през втората четвърт и повече не се завърна в игра.

 

 


ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБА, СЕЗОН 2019/2020

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБА, ЛА Лейкърс, Мемфис, Антъни Дейвис
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи