Монтана 2003 се върна на победния път в Адриатическата лига


Монтана 2003 се върна на победния път в Адриатическата лига
(сн. БФБ)
30-10-2019 20:12 | BGbasket.com

Монтана 2003 се върна на победния път в Адриатическата лига. След поражението от Кралево преди седмица, днес тимът се наложи над Цървена звезда с 82:71 пред собствена публика. Домакините поведоха в края на първата част и до края не изпуснаха аванса си.

 

Българският тим направи по-малко грешки от опонента си (18 срещу 25), имаше повече асистенции (31 срещу 23) и по-добър мерник при стрелбата (48% срещу 43%).

 

След този двубой Монтана е с баланс 4-1, докато днешният им съперник е с една победа от пет срещи. В следващия кръг баскетболистките на Стефан Михайлов гостуват на Партизан 1953, докато сръбският тим приема Цинкарна Целе.

 

Гостите имаха леко предимство в началото на срещата, но след силни финални минути на частта Монтана излезе напред с 19:17. Подемът в играта на домакините продължи и през втория период. Те започнаха да трупат разлика след силни изяви в подкошието, като на почивката водеха с 47:30.

 

Серия от 10:0 в полза на българския шампион даде начало на второто полувреме, като близо пет минути съперникът му не можеше да се разпише. Последваха сравнително равностойни минути, а преди заключителната четвърт Монтана водеше с 66:43. В оставащото време Цървена звезда успя да стопи част от изоставането си, но не и да се бори за нещо повече в мача.

 

Най-резултатна за победителите беше Димана Макариева с 19 точки и 8 борби. Радостина Димитрова отбеляза 18 точки,  а по 10 имат Тина Требец и Матеа Тавич (11 асистенции).

 

За Цървена звезда Милица Божович вкара 18 точки, Ивана Катанич се отчете със 17, а 10 добави Маша Янкович.

 


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА МОНТАНА 2003 - ЦЪРВЕНА ЗВЕЗДА

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ АДРИАТИЧЕСКА ЛИГА (ЖЕНИ)

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В АДРИАТИЧЕСКА ЛИГА (ЖЕНИ)

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ АДРИАТИЧЕСКА ЛИГА (ЖЕНИ)

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ АДРИАТИЧЕСКА ЛИГА (ЖЕНИ)

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: Адриатическа лига - жени, Монтана 2003, Цървена звезда
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи