Александър Янев: Ако подценим Академик, ще имаме проблеми


Александър Янев: Ако подценим Академик, ще имаме проблеми
(сн. facebook.com/Beroebasketball)
01-11-2019 18:22 | beroebasket.com

Капитанът на Берое Александър Янев очаква труден мач срещу Академик София. Двата тима се изправят един срещу друг утре в Стара Загора, а пред клубния сайт на старозагорския тим националът коментира ситуацията в отбора преди срещата.

 

„Най-важното е, че всички в отбора сме здрави за сблъсъка с Академик. Казвам го, защото седмицата започна с редица здравословни проблеми в нашия тим, но сега всички сме готови. Искам специално да благодаря на лекарския екип на Берое. Определено има настроение в отбора и се надявам, че ще зарадваме нашите фенове с още една победа”, заяви Янев.

 

Берое и Академик вече се изправиха един срещу друг в рамките на предсезонната подготовка. Тогава баскетболистите на Любомир Минчев надделяха, но предстоящият мач е с различен заряд.

 

„Първата ни контрола беше  именно с Академик. От тогава изминаха два месеца. Време, в което тимът от Правец намери своя ритъм и подобри чувствително играта си. Изгледахме няколко техни срещи. Разполагат с млади момчета, движат се много и имат добра стрелба. Вярвам обаче, че ако се концентрираме, няма да имаме проблеми и ще ги победим. Ако обаче си помислим, че срещата ще бъде лесна, ще имаме много проблеми.“

 

Баскетболистът направи равносметка и на изминалия първи месец от новия сезон. Въпреки извоюваните победи в последните три кръга на НБЛ, Алксандър Янев не скри разочарованието си от загубите срещу Левски Лукойл и холандския ЗЗ Лайден във ФИБА Къп.

 

„Това бяха най-ужасните ми пет дена в кариерата ми. За срещата с Левски Лукойл имам известно обяснение, но мачът в Холандия беше един много тежък удар, който винаги ще помня. Трудно е за вярване, че с такъв аванс загубихме и не се класирахме в груповата фаза. Животът обаче продължава. Имаме много и важни мачове през сезона, а целите ни продължават да бъдат високи. Имаме много работа, много неща да подобряваме, за да постигаме нови успехи, с които да радваме нашите фенове. Записахме няколко успеха, но те бяха срещу една идея по-слаби отбори, затова не бива да правим генерални изводи. Тепърва предстои да се изправим срещу съперници от нашата черга и там ще си проличи докъде сме достигнали в развитието си“, завърши Янев.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Тагове: НБЛ - мъже, Берое, Александър Янев, Академик София
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи