Галин Стоянов: Основната ни цел е победа срещу Плевен


Галин Стоянов: Основната ни цел е победа срещу Плевен
(Снимка: chernomoreticha.com)
01-11-2019 21:52 | НБЛ

Старши треньорът на Черно море Тича Галин Стоянов отново имаше поводи за гордост, въпреки поражението от Рилски спортист.

 

„Много съм горд с представянето на моите момчета. Макар и разликата в края да стана 16 точки, което се получи и заради това, че в края на мача пуснах младите момчета, но това стана, защото видях, че няма как да вземем двубоя. Имаме петима болни и аз съм шестия, но се радвам, че играчите съумяха да играят като равни с равни," заяви Патрика след двубоя в Самоков.

 

"След доста агресивното начало на Рилски спортист мога да кажа, че изравниха играта. Голям превес в борбите обаче имаха домакините. 46-30 борби е огромна разлика, но това е поради факта, че те имат трима изявени състезатели в подкошието, а това за нас беше голяма мъка. Все пак ние със защита успяхме да предизвикаме 16 грешки, а ние да допуснем 8, което е добър атестат за нашия отбор. Успяхме да откраднем и 12 топки, от които да вкараме 14 точки след техни грешки. Притеснително е, че изтървахме 13 фала, което е повече от допустимото, а и оставихме на няколко пъти сами играчи на Рилски от тройката, благодарение на което имат този висок процент - 12 от 24. Когато си сам обаче този висок процент е логичен."

 

"Доволен съм, защото играхме добре срещу един изключително силен отбор според мен и се надявам в четвъртък срещу Плевен да можем да победим, което е и нашата основна цел. Добър мач за нас, накрая се отвори разликата, но се надявам с времето нашият отбор да се напасне, с което да дойдат и още по-добрите игри,“ допълни Стоянов.

 


 

 Харесайте BGbasket.com във Facebook

 

 Следвайте BGbasket.com в Instagram

Абонирате за канала ни в 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи